MENIU

1.700 de turişti au fost evacuaţi din sudul Franţei, din cauza unui incendiu

Foto: linternaute.com

Circa 1.700 de turişti care se aflau în două campinguri din Roquebrune-sur-Argens, în sudul Franţei, au fost evacuaţi luni, din cauza unui incendiu care mistuise deja 150 de hectare din împreujurimi, au anunţat autorităţile locale citate de AFP.

Incendiul a izbucnit în cursul după-amiezii în comunele Muy şi La Motte, la cel puţin 10 kilometri de Roquebrune-sur-Argens. "Focul, aţâţat de vântul puternic, a parcurs peste 150 de hectare", se arată într-un comunicat al prefecturii departamentului Var.

"Ca măsură de precauţie, au fost ordonate evacuări dintre trei cartiere din Roquebrune-sur-Argens şi din două campinguri, evacuări coordonate de pompieri şi de Jandarmeria naţională", potrivit prefecturii.

"Evacuările din campingul Les Suyves (1.200 de persoane) şi din campingul Parpaillon (500 de persoane) s-au încheiat", precizează autorităţile, adăugând că a fost "deschisă o sală municipală pentru primirea persoanelor evacuate".

Aproape 300 de pompieri, 70 de maşini, două elicoptere şi şase avioane încearcă să stingă incendiul, a cărui origine nu a fost determinată încă.

Mai multe articole despre:
incendiu Franţa evacuare turişti