MENIU

Valea celor 7 bărbați morți, misteriosul loc din India

Unul dintre cele mai misterioase locuri din lume, unde se petrec fenomene imposibil de explicat, este „Valea celor 7 bărbați morți”, din India. A căpătat acest nume în urma experiențelor traumatizante pe care le-a suferit o echipă de căutători de comori din Anglia, la începutul secolului trecut.

Povestea acestui loc înspăimântător, unde moartea așteaptă la orice pas, a început în 1906, când tânărul căutător de comori, de origine britanică, Graham Dickford, împreună cu alți 6 aventurieri, au pornit spre India. Aveau ca scop să găsească comori ascunse în diverse locuri din India și așa au auzit despre o legendă care spunea că într-un loc, unde există o vale, se află un templu străvechi, care adăpostește numeroase comori, scrie efemeride.ro.

Cei șapte bărbați au ajuns în valea misterioasă unde au înnoptat. Nu se poate spune cu adevărat ceea ce s-a întâmplat cu cei șapte bărbați, dar cert este că șase dintre bărbați au murit în chinuri groaznice, cu leziuni și arsuri pe tot corpul, părul căzut și fără unghii la mâini ți picioare. Singurul care a scăpat morții în seara respectivă a fost chiar Dickford, care a fost găsit de niște localnici. Aceștia l-au dus la cel mai apropiat spital, dar aventurierul își pierduse pur și simplu mințile.

Ajuns la spital, bărbatul se afla într-o stare deplorabilă. La fel ca și colegii săi era rănit și ars pe tot corpul, părul din cap îî căzuse și nu mai era capabil să lege două cuvinte. Uneori, când se mai trezea din agonie striga cât ăl țineau plămânii: „marele incendiu”, „umbre în noapte” și „fantome care te ucid doar când se uită la tine”. Aceste cuvinte au fost ignorate de medici, care l-au considerat nebun. După doar două zile de agonie Dickford moare și cazului nu i se oferă prea mare importanță, cel puțin aparent.

De ce aparent? Pentru că nici în ziua de astăzi autoritățile indiene nu au făcut public locul unde în urmă cu peste 100 de ani 7 oameni au fost radiați și au murit în chinuri groaznice. Surse neoficiale susțin că undeva prin anii 1920 mai mulți specialiști au fost trimiși să preleveze probe din această vale, lucru care s-a dovedit imposibil pentru că cei mai mulți dintre ei au murit ca secerați.

Mai multe articole despre:
India bărbaţi morţi