MENIU

Un bărbat a consumat cinci energizante pe zi, timp de trei săptămâni. Medicii, uimiţi de cazul lui

Un bărbat care a băut câteva energizante pe zi a devenit galben şi a dezvoltat multiple tipuri de hepatită.

Băutura conţinea 40 de miligrame de vitamina B3, cunoscută ca şi niacină, scrie Descoperă.

Medicii din cadrul Universităţii din Florida  au descoperit legătura dintre consumul de băuturi energizante şi efectele asupra sănătăţii. Înainte de a se îmbolnăvi, pacientul de 50 de ani a consumat  până la cinci energizante pe zi timp de trei săptămâni, pentru a-l ajuta să reziste în timpul muncii de constructor.

Băutura conţinea 40 de miligrame de vitamina B3, cunoscută ca şi niacină. Ingredientul este prezent în majoritatea băuturilor energizante, experţii recomandă consumarea a maximum 17 miligrame de niacină pe zi pentru bărbaţi şi 13 miligrame pe zi pentru femei.  Limita toxică a niacinei este de 500 de miligrame, dar efectele acumulate ale consumului substanţei pe termen lung au provocat afecţiunea bărbatului, spun doctorii.

Pacientul a început să sufere de dureri abdominale, graţă şi vărsături, iniţial acesta considera că sunt provocate de răceală. Însă când pielea sa a devenit galbenă, iar urina s-a a căpătat o culoare închisă bărbatul a consultat medicul.

După consult, medicii au descoperit că bărbatul suferea de diferite tipuri de hepatită. Deşi avea virusul hepatitei C în corp, medicii nu îşi explică apariţia bruscă a simptomelor. De asemenea, pacientul a declarat că şi-a schimbat modul de viaţă, renunţând de ceva timp la consumul de alcool, nicotină, droguri sau relaţii sexuale riscante. În cele din urmă, doctorii au descoperit cauza - consumul de energizante.

Pacientul a reuşit să se recupereze, dar medicii sunt încă îngrijoraţi în ceea ce priveşte efectele negative ale băuturii.

Mai multe articole despre:
medic doctor energizant