MENIU

Teoria care schimbă totul. Radiația cosmică ce ajunge pe Terra nu provine din Calea Lactee

Oamenii de știință au crezut multă vreme că radiațiile cosmice - fluxuri de particule cu niveluri energetice ridicate - care ajung pe Terra își au originea în centrul galaxiei noastre, Calea Lactee. Un nou studiu indică însă că particulele cosmice ajung pe Terra provenind din alte galaxii, informează Agerpres, care citează DPA.

Un studiu internațional la care au participat 400 de cercetători din 18 țări a publicat o hartă ce descrie regiunile din Univers din care provin aceste particule încărcate cu energie. Cercetarea a fost publicată joi în revista americană Science.

"Această descoperire ne oferă o modalitate pentru a înțelege modul în care Universul nostru, Calea Lactee, și alte galaxii au fost create", a declarat Karl-Heinz Kampert, purtător de cuvânt al Universității Wuppertal din Germania.

Radiația cosmică reprezintă un flux de nuclee atomice și particule puternic încărcate cu energie, care variază de la protoni de hidrogen și până la toate elementele din tabelul periodic, inclusiv fier.

Mai multe articole despre:
null