MENIU

O cometă verde se apropie de Terra. Ce se va întâmpla când o vom vedea pe cer

O "nouă" cometă, descoperită de astronomi abia anul trecut, se apropie de Terra și va putea fi urmărită pe cer chiar cu mijloace modeste, precum binoclu sau lunetă.  Interesul este amplificat de faptul că obiectul ceresc are culoarea verde, dar și o poveștii că ar trece prin apropierea Pământul în mod regulat, odată la 50.000 de ani.

Cometa denumită C/2022 E3 va ajunge suficient de aproape de Terra (în distanțe astrale - la 42 de milioane de km), încât să poată fi văzută cu ochiul liber. Traseul cometei poate fi urmărit aici sau aici.

Cometa va putea fi văzută cel mai bine în jurul datei de 1 februarie, iar un interval mai mare de zile în care poate fi observată cu succes este 30 ianuarie - 5 februarie, cu condiția să fie cer senin și să fiți cât mai departe de luminile orașului. Pentru a vă mări șansele de a o vedea puteți folosi un binoclu sau o lunetă, chiar una de clasă inferioară.

 

De asemenea, sunt și o serie de aplicații de Android sau iOS care vă pot ajuta să găsiți cometa, cu condiția să faceți mai întâi o calibrare corectă a smartphone-ului, astfel încât aplicația să indice exact locul diverselor corpuri cerești, potrivit Live Sciene

 

 

Titulatura de cometă verde vine de la culoarea corpului ceresc, efect al vaporizării moleculelor de carbon sub efectul radiaților solare ultraviolete. 

 

 

Mai multe articole despre:
cometa verde terra apocalipsa spatiu astronomie