MENIU

Nomofobia, boala dată de telefoanele mobile

Ati auzit de nomofobie? Este vorba de o afecţiune nouă, dată de folosirea în exces a noilor tehnologii, în special a smartphone-urilor.

 Potrivit experţilor, teama de a rămâne fără telefonul mobil este atât de frecventă, încât a capătat şi o denumire ştiinţifică – nomofobia (no-mobile-phone-phobia).

Potrivit expertilor, printre simptomele acestei fobii se numara: imposibilitatea de a inchide telefonul, verificarea obsesiva a apelurilor pierdute, e-mailului si a mesajelor, nevoia de a avea telefonul mereu incarcat la capacitate maxima si incapacitatea posesorului de a se desparti de dispozitiv, inclusiv atunci cand foloseste toaleta.

Psihologii spun că tratamentul este unul similar oricărei dependenţe – renunţarea treptată la gadgeturi şi găsirea unor alternative viabile.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată la Realitatea TV.

Înregistrarea video o vedeţi pe GadgetReport.ro http://www.gadgetreport.ro/media/gadgetreport-ro-la-realitatea-tv-nomofobia-boala-data-de-telefoanele-mobile/

Mai multe articole despre:
null