MENIU

NASA confirmă că OMENIREA va fi SCUFUNDATĂ în BEZNĂ timp de 6 zile - ŞTIREA FALSĂ devenită VIRALĂ

<p>NASA</p>

O ştire a devenit virală pe internet, după ce a pretins că citează un punct de vedere oficial al NASA care confirma faptul că omenirea va fi scufundată în beznă timp de 6 zile în luna decembrie. Din fericire, ştirea este falsă.

Ştirea, cu titlul "Nasa confirmă că Pământul se va afla în beznă TOTALĂ timp de 6 zile în decembrie" a apărut original pe site-ul Huzlers.com, un site cunoscut pentru ştirile false publicate cu titluri scandaloase.

Textul ştirii false pretindea că NASA a recunoscut că Pământul se va afla într-o beznă aproape totală timp de şase zile, între datele de marţi, 16 decembrie şi până pe 22 decembrie, în ziua de luni. "Lumea va rămâne, în aceste trei (!) zile, fără lumină solară din pricina unei furtuni solare, care va cauza praf şi resturi şi, astfel, vor bloca 90 la sută din lumina soarelui".

Se mai adăuga faptul că şeful NASA a făcut anunţul şi că cere calm de la populaţie, explicând că este cea mai mare furtună solară din ultimii 250 de ani, cu o durată de 216 ore, scrie ibtimes.com.

Ştirea falsă conţinea şi un citat inventat al cercetătorului NASA Earl Godoy, care susţinea că, în cele şase zile de beznă omenirea se va baza doar pe lumină artificială şi că nu se va întâmpla nimic.