MENIU

Misterul mesajelor din altă lume a fost desluşit. Această descoperire va schimba omenirea!

Timp de aproape un deceniu, oamenii de ştiinţă s-au chinuit să decodifice originelea unora dintre cele mai misterioase semnale radio venit din Univers, numite rafale rapide de unde radio. Acum, au aflat adevărul despre acestea, scrie sciencealert.com.

Având doar câteva milisecunde, undele sunt de aproximativ un miliard de ori mai luminoase decât orice timp de energie transmisă în galaxia noastră. În plus, aceste unde par să circule pe distanţe foarte mari.

Însă, în ciuda faptului că s-au detectat peste 20 de astfel de unde, oamenii de ştiinţă nu au ştiut de unde provin ele sau ce le provoacă.

Acum, cercetătorii sunt cu un pas mai aproape de a afla sursa lor. Şi cu toate că originea lor nu este cunoscută, oamenii de ştiinţă ştiu că nu este posibil ca acestea să vină de pe Pământ, deci au ca proveninţă altă galaxie, sursa lor fiind situată la mai mult de 3 miliarde ani-lumină de Terra.

Aşadar, chiar dacă sursa rafalelor rapide de unde radio reprezintă încă un mister - cu excepţia faptului că provin din altă lume, datele existente sugerează că ele provin din direcţia constelaţiilor Puppis şi Hydra.