MENIU

Fenomen misterios: O rocă a apărut în fața unui rover de pe Marte

Apariție misterioasă pe Marte
Obiect misterios pe Marte

După un deceniu în care au explorat suprafața planetei Marte, inginerii NASA care controlează roverul Opportunity credeau că le-au văzut pe toate. Asta până când o rocă misterioasă a apărut, cu câteva zile în urmă, în fața roverului.

În cele două imagini de mai sus, realizate de roverul marțian Opportunity, se poate vedea că ceva nu este în regulă: o rocă misterioasă a apărut pur și simplu în fața rover-ului, scrie news.discovery.com.

Roverul Opportunity se află pe Planeta Roșie din anul 2004, însă inginerii NASA care îl manevrează nu s-au mai confruntat niciodată cu un fenomen similar.  

"Am rămas uimiți când am văzut roca de dimensiunea unei gogoși", au povestit angajații agenției spațiale americane. Până acum, ei au venit cu două explicații posibile: fie rover-ul a a răsturnat o rocă în timpul unei manevre, fie roca provine de la un impact cu un meteorit care a avut loc în apropiere. Oamenii de știință spun că varianta din urmă este mai plauzibilă, însă pasionații de omuleți verzi au venit cu o a treia teorie: marțienii s-au decis pur și simplu să ne facă o farsă. 

Mai multe articole despre:
Marte cercetători rocă aparut