MENIU

Elon Musk şi Steve Wozniak cer suspendarea dezvoltării sistemelor de Inteligență Artificială. Apel internațional

Grafica ChatGPT, sursă Profimedia

Mai multe persoane importante din domeniul tehnologiei la nivel global au cerut o pauză în dezvoltarea sistemelor avansate din domeniul inteligenţei artificiale până când vor fi dezvoltate şi implementate măsuri de siguranţă corespunzătoare. 

BBC transmite că Elon Musk şi cofondatorul Apple, Steve Wozniak, se numără printre semnatarii unei scrisori deschise prin care se cere ca sistemele AI (inteligenţă artificială) să fie dezvoltate doar după ce există încredere că efectele vor fi pozitive, iar riscurile pot fi gestionate, potrivit Radio România Actualități.

 

Semnatarii apelului consideră că realizările recente din domeniul AI reprezintă un risc profund la adresa societăţii, prin dezvoltarea unor creiere non-umane care, într-un final, ne vor depăşi din punct de vedere al inteligenţei.

 

Succesul uriaș de care se bucură o nouă aplicație conversațională de tip chatbot, care poate oferi răspunsuri și soluții la diverse întrebări și probleme, alimentează scenariile privind preluarea controlului lumii umane de către inteligența artificială. Faptul că programul poate înlocui munca de documentare a elevilor sau studenților a stârnit deja scandal în mediul universitar.

Mai multe articole despre:
suspendarea AI apel Elon Musk Apple Steve Wozniak