MENIU

Efectul incredibil al mugurilor de plop negru

Plopul este un copac legendar, în jurul căruia roiesc o sumedenie de povești și întâmplări ciudate. În tradiţia creştină se spune că din lemn de plop a fost făcută crucea Mântuitorului, pe care a purtat-o pe drumul Golgotei. Frunzele plopului tremură şi astăzi când îşi amintesc de acea crucificare.

O altă legendă spune că Hercule a purtat o coroană din frunze de plop după ce l-a eliberat pe Cerber, dulăul iadului, din împărăţia lui Hades – zeul morţii. Se consideră că una din feţele frunzelor ar fi mai întunecată datorită fumului şi cenuşii care s-a depus la trecerea prin iadul lui Hades, scrie Efemeride.ro.

Pe lângă aceste povestiri, plopul devine un panaceu când vine vorba despre mugurii săi. În scopuri medicinale se folosesc muguri vegetativi, recoltaţi în lunile martie-aprilie, când încep să se umfle, înainte de creşterea frunzelor.În speță, mugurii plopului negru sunt cei care ajută la vindecarea nenumăratelor boli. Iată care sunt proprietățile acestora:

- antibacterian şi antifungic puternic, antiinflamator bun, antiseptic intestinal şi urinar foarte puternic, antiviral mediu, diuretic bun, depurativ mediu-slab, febrifug mediu, hemostatic mediu, inhibă formarea şi dezvoltarea tumorilor, favorizează procesele de regenerare, reglator al activităţii hormonale, stimulent imunitar bun.

Mai multe articole despre:
legendă plop negru muguri