MENIU

Descoperirea secolului: Secretele din mormântul lui Tutankhamon, dezvăluite după 3.300 de ani

Blestemul lui Tutankamon încă bântuie Anglia

Arheologii de la Universitatea Politehnică din Torino vor efectua cea mai amplă investigație a camerei mortuare a faraonului Tutankhamon din Valea Regilor din Egipt. Ei vor folosi o tehnologie avansată, care ar putea duce la găsirea unor încăperi ascunse de milenii, titrează astăzi site-urile publicaților Mirror și Dailymail.  

”Va fi o muncă științifică riguroasă și ea va dura mai multe zile, dacă nu săptămâni. Trei sisteme radar vor fi utilizate, la frecvențe cuprinse între 200 MHz și 2 GHz”, a declarat Franco Porcelli, directorul programului de cercetări, potrivit The Mirror.

 Investigația mormântului regal reprezintă o parte a unui proiect de lungă durată realizat de cercetătorii italieni, care va duce la o cartografiere completă a regiunii din Valea Regilor, locul în care au fost înmormântați faraonii Egiptului.

 Arheologii încearcă să descopere încăperile secrete din camera mortuară a lui Tutankhamon, după ce în urmă cu un an, egiptologul Nicholas Reeves a spus că a găsit semnele unei intrări ascunse. El a afirmat că unul dintre aceste spații pierdute ar putea fi locul, unde odihnește Regina Nefertiti.

 Echipa actuală de cercetători plănuiește să scaneze monumentul funerar, care datează de 3.300 de ani și care a fost deschis pentru prima dată în anul 1923 de britanicul Howard Carter.

 Mamdouh Eldamaty, fostul ministru egiptean al antichităților, a declarat că analizele radar efectuate de japonezul Hirokatsu Watanabu în 2015 au arătat că ”există 90% șanse” ca mormântul faraonului să ascundă două camere. ”Aceasta ar putea reprezenta descoperirea secolului”, a spus demnitarul.

 

 Sursa: mirror.co.uk și dailymail.co.uk

Mai multe articole despre:
null