MENIU

Descoperirea HALUCINANTĂ care va rescrie istoria! Au stat îngropate în pământ 400 de ani, până azi

O descoperire incredibilă a fost făcută într-un cimintir din nord-vestul Franței. După ce au excavat morminte timp de câțiva ani pentru a transforma locul într-un centru de conferințe, au ieșit la iveală cinci obiecte uluitoare care datează de acum 400 de ani.

Arheologii care săpau în cimintir au dat peste cinci urne în formă de inimă care găzduiau cinci inimi de om îmbălsămate, îngropate în urmă cu 400 de ani, scrie CBSNews.

Inimile au fost descoperite sub subsolul Mănăstirii Jacobins din Rennes, unde arheologii au excavat morminte timp de mai mulți ani, pentru a transforma locul într-un centru de conferințe.

Oamenii de știință au declarat că au reușit să cerceteze interiorul acestor organe îmbălsămate cu ajutorul noilor tehnologii medicale și că au descoperit că unele dintre ele încă prezintă urme de boli.

Arheologii au dezgropat sute de morminte care datează din secolul 16 și începutul secoulului 17, printre care și cel în care se afla cadavrul unei văduve numite Louise de Quengo, care a murit în 1656. Înăuntrul sicriului văduvei, cercetătorii au descoperit o cutie din plumb în care se afla inima soțului acesteia.

Patru alte urne cu inimi au fost descoperite în sicriele altor familii de elită din acea perioadă.

Pentru a învăța mai mult despre aceste inimi care au o vechime de 400 de ani, doctorul Fatima-Zohra Mokrane, cel care conduce studiul, și o echipă de oameni de știință au curățat organele și au îndepărtat materialul pentru îmbălsămare pentru a le putea scana folosind sistemul de Imagistică prin Rezonanță Magenetică (IRM) și un computer tomograf.

Potrivit doctorului Fatima Zohra Mokrane, doar una dintre cele patru inimi foarte bine conservate nu a prezentat semne de boli, însă celelalte trei au prezentat infecții care ar fi putut cauza un blocaj al organului.