MENIU

Codurile Biblice. Mesajele încifrate din cartea sfântă sunt o coincidenţă?

Cu siguranţă puţine lucruri din cultura omenească pot egala Scripturile când vine vorba despre istorie, legende şi controverse. Biblia este un izvor de cunoaştere, este piatra de temelie a creştinătăţii şi cartea de căpătăi a peste un miliard de credincioşi din toata lumea. 

Biblia pare să conțină mesaje încifrate; este o coincidența?

"Iar tu Daniele, ține ascunse cuvintele și pecetluiește cartea până la sfârșitul lumii", Daniel, 12:4. Cercetările unor oameni de știință au confirmat, în ultimii ani, o ipoteză care susținea că în Biblie există inclus, pe lângă îndrumările spirituale evidente, și un anumit cod secret care poate dezvălui evenimente care au avut și vor avea loc cu mii de ani după scrierea Bibliei. Codul biblic a fost descoperit în Vechiul Testament din versiunea originală a Bibliei, scrisă în limbă ebraică.

Autorul acestei descoperiri este dr. Eliyahu Rips, unul dintre cei mai mari experți din lume în teoria grupurilor, aflată la baza fizicii cuantice. Descoperirea lui Rips a fost confirmată de matematicieni de renume de la Harvard, Yale și Universitatea Ebraică.

La 1 septembrie 1994, prim-ministrul israelian Ytzhak Rabin era avertizat printr-o scrisoare a unui matematician evreu că numele său a fost decodificat din textul Bibliei, alături de sintagmă "criminal va asasina". Mesajul a fost ignorat. La 4 noiembrie 1995, Rabin a fost ucis cu un glonț în spate de către un individ care se credea investit cu o misiune divină. Este vorba despre o asasinare codificată în Biblie cu peste 2000 de ani în urmă?


În urma evenimentului, o întreagă serie de alte episoade descifrate explicit din Biblie s-au adeverit. Teoria lui Rips despre codul biblic consideră Biblia că o gigantică grilă de cuvinte încrucișate. Pentru a găsi codul, Rips a eliminat toate spațiile dintre cuvinte și a transformat întreaga Biblie originală într-un șir continuu de litere, cuprinzând 304.805 caractere.

Informațiile sunt obținute prin selectarea fiecărei a N-a literă, unde N are o valoare precisă și corespunzător aleasă. Un exemplu simplu ar fi următorul: avem propoziția "Cum să obții date", pe care o compactam și ea devine "cumsaobtiidate", din care vom selectă, începând cu prima, fiecare a cincea literă-"CumsaObtiiDate" și rezultă astfel cuvântul "cod"".

Cu ajutorul unui calculator, sunt căutate în această matrice formată de textul biblic adus în formă descrisă mai sus, cuvinte și fraze ascunse de condurile de intervale. Se începe de la prima literă a Bibliei și se caută pentru fiecare secvența de intervale posibilă cuvintele solicitate, descifrate cu intervale de una, două, trei litere etc., până la câteva mii. Apoi se repetă aceeași operație de căutare începând de la cea de-a două literă și continuând astfel până la ultima literă a Bibliei.

Mai multe articole despre:
secrete biblie