MENIU

Chipul unui bărbat care a trăit în secolul XIII, reconstituit. Ce au aflat despre el privindu-l

Arheologii de la Universitatea din Cambridge au „reconstruit” cu mare atenție fața unui om care a trăit pe teritoriul Marii Britanii cu 700 de ani în urmă. Rămășițele sale au fost găsite într-un mormânt sub clădirea colegiului „Old Divinity School”.

Cercetătorii au descoperit că omul medieval, cunoscut sub numele de „Context 958”, făcea parte din populația urbană săracă. Cu toate că el a avut greutăți în viață — boală, foamete și muncă fizică istovitoare, omul a trăit peste 40 de ani.

„Scheletele de acest gen sunt cu adevărat șansa noastră de a afla mai multe despre modul în care au trăit oamenii de rând”, a menționat profesorul universitar, John Robb, scrie agora.md.

„Interesant este că el a avut o dietă relativ bogată în carne sau pește, ceea ce poate sugera că el a avut o meserie sau un loc de muncă, care i-a dat accesul la aceste alimente mult mai mult decât o persoană săracă ar fi avut în mod normal. Pentru el au început vremuri grele, probabil din cauza unei boli, faptul care a limitat capacitatea sa de a continua să lucreze”, a adăugat John Robb.

Recrearea digitală a chipului lui „Context 958” a fost realizată în colaborare cu specialiștii din Universitatea din Dundee, Scoția.

Mai multe articole despre:
context 958 canterbury