MENIU

5 motive pentru care Software Developer este o alegere excelentă în carieră (P)

5 motive pentru care Software Developer este o alegere excelentă în carieră (P)

Dacă ești înzestrat cu pasiunea pentru calculatoare încă din copilărie, nu există nicio îndoială că vei deveni un inginer de software excelent. Însă dacă nu este cazul, de ce ar trebui să fii unul dintre acei oameni care își petrec toată ziua tastând pentru a determina un computer să facă ce dorești? 

Dacă ești dispus în a alege această carieră doar pentru a câștiga suficient cât să ai un stil de viață decent, atunci tehnicile de software nu sunt o variantă ideală pentru tine. Cu toate acestea, dacă dezvolți o pasiune pentru calculatoare, vei ajunge să iubești acest job. Tocmai de aceea, am decis să îți prezentăm câteva motive pentru care software developer este o alegere ideală pentru cariera ta. Iată care sunt! 

1. Ca software developer vei învăța ceva nou în fiecare zi 

În fiecare zi ți se vor prezenta noi provocări. Fiind developer, vei lucra cu un potențial de probleme destul de complexe. Va trebui să găsești întotdeauna modalități de rezolvare a acestor probleme, iar dacă nu vei găsi, va trebui să înveți pe măsură ce dobândești experiența jobului. 

Va trebui să înveți zilnic lucruri noi, iar acest lucru este nemaipomenit, deoarece nu stagnezi pe piața muncii, ci acumulezi din ce în ce mai multă experiență, pe măsură ce trece timpul. Experiența acumulată va fi valoroasă pentru compania ta, pentru alte companii, în cazul în care dorești să-ți schimbi jobul și chiar pentru tine, dacă dorești să dezvolți o afacere pe cont propriu. Faptul că te lovești zilnic de noi provocări poate deveni frustrant sau interesant, totul depinde de mentalitatea ta. 

2. Este un mediu creativ 

Dacă vei cere oamenilor să numească locuri creative de muncă, este posibil să spună joburi precum scriitor, muzician sau pictor. Puțini oameni știu că software development este, de asemenea, foarte creativă. Acest job este, prin definiție, creativ, deoarece ai posibilitatea să creezi o funcționalitate nouă, care nu a mai existat înainte. 

Soluțiile pot fi exprimate în mai multe moduri, atât structural, cât și detaliat. Adesea, există anumite compromisuri pe care trebuie să le faci, precum alegerea vitezei în defavoarea consumului de memorie. Și, desigur, soluția trebuie să fie cea corectă. Toate acestea necesită o doză de creativitate.

3. Este un job colaborativ 

Un alt mit este acela că programatorii stau singuri la calculatoarele lor și introduc coduri cât e ziua de lungă. Însă dezvoltarea de software este întotdeauna rezultatul unui efort de echipă. 
Va fi necesar să discuți despre toate problemele și soluțiile cu colegii tăi, dar și majoritatea cerințelor, problemelor cu managerii de produse, testeri sau clienți. Mai mult decât atât, programarea în echipă este o practică populară în majoritatea birourilor specializate pe software development. 

4. Software developer este un job bine plătit

Dezvoltarea de software îți poate aduce venituri valoroase. Nu există niciun cost marginal pentru a vinde o copie suplimentară a unui software deja creat. Acest lucru, la care poți adăuga cererea mare pentru dezvoltatori, va însemna că plata este destul de mare. 

Există, desigur, poziții în care poți câștiga cu siguranță mult mai mult. Însă, în comparație cu joburile existente pe piață, cele de software developer sau web developer sunt plătite destul de bine.

5. Este un job cu cerere mare

Din ce în ce mai multă lume folosește software. Chiar dacă există foarte mulți programatori, cererea este în continuare mai mare decât oferta. Companiile de software raportează că una dintre cele mai mari provocări este să găsească developeri buni. Și nu există foarte multe profesii în care angajatorii concurează în acest mod pentru angajați. 

Nu există nicio grijă a oportunităților pentru această carieră, în ceea ce privește viitorul. Din contră, cererea va continuă să crească pentru developeri, fie pentru a crea un nou software, fie pentru a întreține unul deja existent. 

Dacă dorești să începi o carieră în domeniul software, accesează https://www.bestjobs.eu/ro/firme/ubisoft-romania, unde Ubisoft România, unul dintre liderii în entertainment, îți pun la dispoziție numeroase oferte de joburi precum software developer, web developer, senior software tester și multe altele. Aplică și tu acum și urmează-ți cariera în software development! 

 

Mai multe articole despre:
Software Developer