MENIU

Zenit St. Petersburg, sancționată de Federația rusă

Zenit St. Petersburg, sancționată de Federația rusă

Comisia de Disciplină a federaţiei ruse a decis, miercuri, ca gruparea Zenit Sankt Petersburg să piardă la masa verde meciul cu Dinamo Moscova, întrerupt de arbitru după ce fanii au intrat pe teren şi l-au agresat pe căpitanul formaţiei moscovite, informează AFP.

Zenit a primit şi o amendă de un milion de ruble (21.000 euro) şi va trebui să dispute următoarele două meciuri cu porţile închise.

În plus, tribunele stadionului Petrovski rezervate suporterilor echipei Zenit vor fi închise pentru următoarele trei meciuri.

"Zenit a fost penalizată cu o înfrângere la masa verde pentru incapacitatea de a asigura ordinea publică în incintă şi pentru invadarea terenului de către suporteri, lucru ce a dus la oprirea meciului", a declarat responsabilul Comisiei de Disciplină a federaţiei, Artur Grigoriants.

Suporterii echipei Zenit Sankt Petersburg au invadat terenul, duminică, la meciul de pe teren propriu cu Dinamo Moscova, iar unul dintre fani l-a lovit pe căpitanul grupării moscovite, Vladimir Granat. Fanii au invadat terenul în minutul 87, când Zenit era condusă cu scorul de 4-2.

În momentul în care jucătorii se îndreptau spre vestiare pentru a se pune la adăpost, un bărbat s-a apropiat de Vladimir Granat şi l-a lovit din spate. Jucătorul, care a ieşit vizibil afectat de pe teren, a suferit o comoţie.

Şi în sezonul trecut a fost suspendat un meci între echipele Dinamo Moscova şi Zenit. Atunci, partida ce se disputa la Moscova a fost oprită după ce portarul echipei Dinamo, Anton Şunin, a fost lovit în figură de o petardă. Gruparea Zenit a pierdut jocul la masa verde cu 0-3, a fost amendată şi a disputat apoi două meciuri fără spectatori.