MENIU

VIDEO LIVE BLOG | Simona Halep debutează la Roma!

Simona Halep (locul 2 WTA) debutează astăzi în turneul pe zgură de la Roma. Cehoaica Marketa Vondrousova (locul 44 WTA) este adversara româncei în turul secund. Partida va începe în jurul orei 13:30.

Meciul dintre Halep şi Vondrousova a fost programat pe arena ‘Pietrangeli’, după confruntarea dintre Johanna Konta şi Sloane Stephens, care începe la ora 12:00.

Simona Halep și Marketa Vondrousova s-au mai întâlnit o singură dată, în acest an la Indian Wells, iar cehoaica în vârstă de 19 ani s-a impus în trei seturi (6-2, 3-6, 6-2). Simona a fost vizibil incomodată de stilul agresiv, cu lovituri în forță, al adversarei.

Jucătoare de mână stângă, Marketa Vondrousova a reușit două finale în acest an (Budapesta – suprafață dură în sală, Istanbul – zgură) și două sferturi de finală (Indian Wells și Miami).

Este o ștachetă înaltă pentru Simona Halep la Roma, care a ajuns până în finală la ultimele două ediții. Prin urmare, românca are de apărat 585 de puncte în clasamentul WTA. Așteptările sunt cele mai mari în această parte a sezonului, zgura fiind suprafața ei preferată și pe care a obținut cele mai importante rezultate.

Halep trebuie să câştige turneul de la Roma pentru a avea şansa de a redeveni lider mondial, detronând-o pe Naomi Osaka. În plus, japoneza trebuie să piardă în optimi.

‘Super Simo’ a avut câteva zile de pauză după finala de la Madrid, pierdută în fața olandezei Kiki Bertens. Constănțeanca nu are nicio problemă medicală și este optimistă.

„Mă simt mult mai bine, energia nu este încă la nivel maxim pentru că a fost o săptămână grea la Madrid, dar m-am odihnit foarte bine în aceste două zile, şi acum sper să fiu cât se poate de pregătită pentru meci! Sunt OK fizic, nu am nicio durere, nu am nicio problemă sau accidentare, dar sunt un pic obosită, e normal dupa atâtea meciuri„, a spus Simona pentru DigiSport.

Meciul Simona Halep -  Marketa Vondrousova este LIVE VIDEO BLOG pe realitateasportiva.net, de la ora 13:30.