MENIU

VIDEO | Cine a fost Diego Armando Maradona. Cariera lui „El Pibe d’Oro”. De la performanțe, la consumul de droguri

Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari foști jucători de fotbal, a decedat, miercuri, 25 noiembrie 2020. La data de 30 octombrie, argentinianul împlinise vârsta de 60 de ani.

Maradona a avut parte de o carieră fulminantă pe terenul de fotbal. Din păcate viața sa a fost legată și de scandaluri legate de consumul de droguri.

Copilăria sa a fost demnă de filme. Născut într-un cartier de la periferia orașului argentinian, Buenos Aires, cel supranumit “El Pibe d’Oro” s-a remarcat pe terenul de fotbal încă de la vârsta de 10 ani. A început fotbalul la clubul Cebollitas, satelitu celor de la  Argentinos Juniors. A fost promovat la echipa mamă pe când avea 15 ani, unde a cucerit titlul de campion încă din primul sezon.

După patru ani, mai exact în 1980, Maradona a fost achiziționat de Boca Juniors. S-a impus rapid la noul club și a câștigat titlul de campion în primul an. FC Barcelona a pus ochii pe el și l-a transferat în 1983. A evoluat un singur an la gruparea catalană, suficient să câștige Cupa Regelui, Supercupa Spaniei şi Cupa Ligii spaniole.

Napolo l-a cumpărat de la Barcelona, în schimbul unei sume incredibile la acea vreme: 10 miioane de dolari. Suma a reprezentat un record mondial la acea vreme. Maradona a devenit rapid idolul orașului italian. La Napoli a evoluat șapte ani, timp în care a cucerit două campionate (1986-1987 şi 1989-1990), singurele din istoria clubului napoletan, Cupa Italiei (1987) şi Cupa UEFA (1989).

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net