MENIU

Victorie pentru România în faţa Slovaciei în preliminariile Ligii Mondiale la polo

Reprezentativa României de polo pe apă a României a învins Slovacia cu scorul de 12-10 (5-3, 3-2, 3-2, 1-3), marți, în bazinul din Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, într-un meci din Grupa A a preliminariilor Ligii Mondiale.

După un debut echilibrat, România a punctat de patru ori la rând la scorul de 3-3 și s-a desprins la 7-3. Slovacia s-a apropiat la două lungimi, 7-5, dar România a dus diferența maximă la șase goluri, 11-5, în sfertul al treilea, pentru ca pe final să reducă din turație, dând posibilitatea echipei oaspete să reducă ecartul, până la un scor final de 12-10.

Pentru România, echipă antrenată de sârbul Dejan Stanojevic, au marcat Tiberiu Negrean (4 goluri), Mihnea Gheorghe (4), Alexandru Ghiban, Prioteasa, Cosmin Radu (2).

Golurile oaspeților au fost reușite de Maros Tkac, Juraj Zatovic (3), Lukas Durik, Samuel Balaz (4) și Adam Furman.

În clasament, pe primul loc se află Serbia, cu 3 puncte (1 joc), urmată de Slovacia, 3 puncte (2 j), România, 3 p (2 j), Germania, 0 p (1 j).

După 8-19 cu campioana olimpică Serbia în meciul de debut, România va juca pe 10 ianuarie contra Germaniei, în deplasare

Mai multe articole despre:
Slovacia România polo Liga Mondiale