MENIU

Veşti bune pentru Simona Halep, chiar dacă a fost eliminată în primul tur la Australian Open

<p>Simona Halep&nbsp;</p>

Simona Halep va rămâne pe locul 4 în clasamentul WTA ce va fi dat publicităţii, luni, după încheierea Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Halep a pierdut în primul tur al competiţiei de la Melbourne, în faţa americancei Shelby Rogers, iar locul ei în Top 5 era pus în pericol. Însă rezultatele au mers în favoarea sportivei române, astfel că ea va fi şi luni a patra jucătoare a lumii, conform news.ro.

Karolina Pliskova a urcat de pe locul 5 pe locul 3, dar jucătoarea scoasă din Top 5 a fost poloneza Agnieszka Radwanska, pe locul 3 înaintea startului AusOpen. În această săptămână, Garbine Muguruza, locul 7 WTA şi Johanna Konta, locul 9 WTA, ar fi putut să o întreacă pe sportiva din Constanţa, dar ambele au pierdut în sferturile de finală.

Simona Halep va păstra însă un avantaj fragil faţă de Dominika Cibulkova, locul 5, şi faţă de Radwanska, locul 6, chiar şi faţă de Muguruza, locul 7.

La vârful ierarhiei, Serena Williams, acum în semifinalele AusOpen, poate reveni pe locul 1 WTA, ocupat de Angelique Kerber, dacă se va impune la Antipozi.

Mai multe articole despre:
Simona Halep