MENIU

Veste proastă în Giuleşti - Ultimele speranţe au fost pierdute la Cluj

<p>Vestă proastă &icirc;n Giuleşti - Ultimele speranţe au fost pierdute la Cluj</p>

Rapidul va părăsi la finalul acestui sezon Liga 1, giuleștenii urmând să evolueze în al doilea eșalon al țării. 

Echipa Rapid București a retrogradat din Liga I de fotbal, după ce a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 33-a, penultima a campionatului.

CFR s-a impus prin golurile marcate de italianul Davide Petrucci (60) și de francezul Gregory Tade (75 — penalty), după un fault comis de Pavel Cmovs la Ionuț Larie, deși gazdele jucau în zece oameni din minutul 29, când a fost eliminat Ciprian Deac. Golul de onoare al rapidiștilor a fost înscris de Daniel Niculae (89), scrie Agerpres.

Rapidistul Pancu a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben (90+5), la ceea ce ar putea fi ultimul său meci din carieră.

Tade, ajuns la 18 goluri, și-a asigurat practic titlul de golgheter al Ligii I, având patru goluri mai multe decât următorul (Bogdan Mitrea — 14).

Cel mai bun om de pe teren a fost portarul gazdelor, Mihai Mincă (fost la Rapid), care s-a opus în mai multe ori golului la ocaziile create de echipa giuleșteană.

CFR și-a consolidat locul al treilea în clasament, după ce a primit vineri înapoi cele 24 de puncte cu care fusese penalizată de FRF.

În tur scorul a fost egal, 0-0.

Rapid are o singură victorie în ultimele cinci partide (două egaluri, două eșecuri). CFR e neînvinsă de șapte partide (patru victorii, trei egaluri).

Rapid nu mai are nicio șansă de a se salva de la retrogradare, fiind la șase puncte de zona de siguranță, când a mai rămas o etapă de disputat. Alături de Rapid mai sunt virtual retrogradate Ceahlăul Piatra Neamț, Oțelul Galați și Universitatea Cluj. Ultimele două echipe care vor merge în eșalonul secund se vor alege dintre Pandurii Tg Jiu, Gaz Metan Mediaș, Concordia Chiajna și FC Brașov.

FC CFR 1907 Cluj — FC Rapid București 2-1 (0-0), stadion "Dr. Constantin Rădulescu" — Cluj-Napoca

Au marcat: Davide Petrucci (60), Gregory Tade (75 — penalty), respectiv Daniel Niculae (89).

Cartonașe roșii: Ciprian Deac (CFR, 29), Daniel Pancu (Rapid, 90+5).

Arbitru: Alexandru Tudor (București); arbitri asistenți: Valentin Avram (București), Vladimir Urzică (Piatra Neamț); arbitri asistenți adiționali: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Marcel Bîrsan (București); arbitru de rezervă: Gabriel Bârjac (Zalău)

Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj Rapid retrogradare