MENIU

Urme de poloniu 210 au fost detectate pe stadionul clubului Arsenal

Urme de poloniu 210 au fost detectate pe un stadion din Londra, în cadrul anchetei asupra morţii fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, otrăvit cu această substanţă radioactivă, au anunţat, marţi, autorităţile medicale.

Poliţia britanică a spus săptămâna trecută că în circa 12 locuri din Londra au fost descoperite urme de poloniu 210 în cadrul acestui caz, dar stadionul nu făcea parte dintre ele.

Potrivit Kommersant, trei ruşi care s-au întâlnit cu Litvinenko la 1 noiembrie la Londra, chiar înainte ca acesta să se îmbolnăvească, s-au dus în aceeaşi zi pe stadion, unde au asistat la un meci între Arsenal şi ŢSKA Moscova. Cei trei - Andrei Lougovoi, Dmitri Kovtun şi Aleksandr Sokolenko - neagă orice implicare în moartea fostului agent. Lugovoi, şi el fost agent rus, este de părere că cei doi camarazi şi cu el sunt victimele unei înscenări pusă la cale de vinovat sau vinovaţi.

Potrivit cotidianului, Lugovoi a declarat că a ajuns la Londra la 31 octombrie, Kovtun a spus că a sosit din Germania în ziua următoare, iar Sokolenko spune că se afla deja la Londra. În jurul orei 16.00, la 1 noiembrie, cei trei s-au întâlnit cu Litvinenko la hotelul Millennium, înainte de a asista la meci, şi au staz cu el circa 20 de minute, potrivit lui Lugovoi. Cei trei au băut şi l-au invitat pe Litvinenko să li se alăture, dar acesta a refuzat.
Mai multe articole despre:
Litvinenko stadion poloniu Arsenal