MENIU

UNGARIA VS ROMÂNIA, preliminarii Campionatul European 2016

UNGARIA VS ROMÂNIA, preliminarii Campionatul European 2016. România va întâlni naționala Ungariei, în deplasare, la 4 septembrie în preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016.

UNGARIA VS ROMÂNIA, preliminarii Campionatul European 2016. Antrenorul echipei României a comentat sec în privința opiniei omologului său, germanul Bernd Storck, care ar fi mulțumit și cu un egal: ''Respect punctul de vedere al selecționerului Ungariei''.

''În proporție de 50% am făcut echipa pentru meciul de vineri, restul rămâne de văzut cum voi dormi la noapte'', a continuat, ironic, Anghel Iordănescu.

''Va fi un meci extrem de dificil, ei vor face tot ce le stă în putință să câștige, cum ne dorim și noi să câștigăm. Cum ei joacă în fața propriilor spectatori, va fi un meci dificil. Cu siguranță își doresc să prindă unul dintre cele două locuri care asigură calificarea directă la EURO 2016'', a precizat selecționerul.

''Rămâne de văzut dacă e un avantaj faptul că Ungaria are un antrenor nou. Cunoaște foarte bine naționala noastră și are o relație foarte bună cu fostul selecționer (Pal Dardai, n. red.) și comunică foarte bine'', a mai comentat Iordănescu.

''Se poate întâmpla orice (România să piardă și să coboare pe locul al treilea, n. red.), presiune există, dar trebuie să mergem înainte'', a continuat Iordănescu pe aceeași linie.

Iordănescu a recunoscut că presiunea este mai mare acum la națională după ce echipele de club au ratat calificarea în grupele cupelor europene: ''Este o presiune mai mare pe națională după eliminarea echipelor de club din cupele europene. Aveam nevoie ca echipele noastre să se califice, pentru emulația și starea jucătorilor, mai ales de la Steaua și Astra. Moralul lor conta enorm când veneau la echipa națională. Este pentru prima oară după 11 ani când nu avem o reprezentantă în cupele europene''.

Anghel Iordănescu a comentat și declarația lui Gică Hagi, că România ar trebui să joace ofensiv, iar Budescu să fie titular: ''Îl respect pe Hagi, dar una e să fii antrenor al FC Viitorul și alta la echipa națională. Una e să fii implicat zi de zi și alte e la națională, unde ai jucătorii doar câteva zile''. Selecționerul a adăugat că ''dacă ar mai fi jucător, Hagi ar fi titular la națională''.

Toți cei 25 de jucători din lot au participat joi seara la antrenamentul de pe Groupama Arena, sub privirile președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, inclusiv cei trei jucători cu probleme medicale, Filip, Chiricheș și Torje, dar și Mihai Pintilii, care e suspendat pentru partida de vineri.

Meciul dintre naționalele României și Ungariei are loc vineri, de la ora 21,45 (ora României), pe Groupama Arena din Budapesta, în preliminariile EURO 2016. La București, toamna trecută, cele două echipei au terminat la egalitate, 1-1.

 Federația Română de Fotbal a publicat un ghid care să le vină în ajutor suporterilor români care vor face deplasarea în Budapesta, pentru a asista la meciul cu tricolorii.

"Pentru a evita orice fel de eveniment care ar putea pune în pericol prezența în Groupama Arena a suporterilor români care dețin bilete la meciul Ungaria - România, Federația Română de Fotbal oferă următoarele informații:

- adresa stadionului Groupama Arena: Strada Üllöi nr. 129.
- porțile stadionului vor fi deschise cu trei ore înaintea începerii jocului, adică la ora locală 17.45
- biletul achiziționat permite accesul în incinta Groupama Arena în Sectorul E, prin Poarta 4.
- biletul conține numele, prenumele, data și locul nașterii, iar posesorul său trebuie să aibă asupra lui un act de identitate pentru verificare și pentru permiterea accesului pe arenă.
- accesul fanilor români pe stadion, indiferent că vor călători în grupuri sau individual, se face exclusiv prin Fan Zone, un perimetru închis cu garduri și păzit, destinat special doar fanilor români posesori de bilete și situat la intersectia străzilor Könyves Kalman și Albert Florian. În Fan Zone se poate ajunge astfel:
• pe Autostrada M3, traseu Vama Borș-Budapesta (traseu recomandat de poliția maghiară);
• pe Autostrada M5, prin Drumul European M43, traseu Nădlac-Budapesta (traseu recomandat de poliția maghiară);

Au fost stabilite puncte de grupare pentru autovehiculele fanilor români care călătoresc cu mijloace auto după cum urmează:
• Pe Autostrada M3, la Km 43, parcarea de odihnă Galga
• Pe Drumul Național 4, la Km 54, parcarea de odihnă
• Pe Autostrada M5, la Km 54, parcarea de odihnă Örkeny

• cu Metroul (utilizând magistrala verde sau magistrala roșie);
• cu tramvaiul 24, până la stația Nagyvarad Ter și apoi pe jos, pe Str. Üllöi

Pentru suporterii români care vizitează Budapesta în ziua meciului, locul de grupare este Piața Deak Ferenc, sector 5, între orele 15.00-17.00.
- Accesul în Fan Zone se va putea face în ziua meciului, începând cu ora 09:00, dar nu mai târziu de 17.30; dispunerea acestei zone a fost stabilită de autoritățile de la Budapesta la cca. 300 de metri de intrarea în arenă, la sud de intersecția Str. Üllöi cu Str. Könyves Kalman, în imediata apropiere a Autogării Ferencvaros.

- Perimetrul va avea două zone în care accesul românilor se poate face nerestricționat, dintr-una în cealaltă și invers: zona de parcare a mijloacelor auto și zona destinată spațiilor de deservire în care vor fi instalate puncte de servire a băuturilor răcoritoare și a alimentelor de tip fast-food și hrană caldă/meniu.
-
Plata acestor servicii în Fan Zone poate fi făcută de către fanii români în Euro, în Lei sau în Forinți. În cazul plății cu Euro sau Lei, restul primit va fi în Forinți.
Plata acestor servicii în stadion se va face numai în Forinți, dar numai cu bancnote. Accesul cu monede în stadion este strict interzis! Cei care au asupra lor monede înainte de ieșirea din Fan Zone, spre Poarta 4, vor trebui să le lase în acel perimetru, ori la propria mașină, ori într-un loc ce va fi pus la dispoziție de partea maghiară. Monedele care vor fi găsite asupra spectatorilor la poarta de intrare în arenă vor fi aruncate.
- Fanii români vor beneficia în Fan Zone și de asistență medicală
- În Fan Zone nu vor avea acces decât posesorii de bilete de intrare valabile. Atât la intrarea în Fan Zone, cât și la ieșirea din aceasta spre Poarta 4, vor avea loc controale ale identității fiecărui posesor de bilete. În cazul unei neconcordanțe între numele persoanei trecute pe biletul de intrare și cel din documentul de identitate prezentat, respectivului suporter îi va fi interzisă intrarea în arenă", se arată pe frf.ro.
După disputarea a şase etape din grupa F, România se află pe primul loc, cu 14 puncte.