MENIU

Un nou stadion în România. Va costa 17 milioane de euro

Conducerea Primăriei Sibiu a prezentat consilierilor locali conceptul de modernizare a Stadionului municipal, proiect evaluat la o valoare totală de 17 milioane de euro. Prin implementarea acestui proiect, administrația locală va încerca să convingă sibienii să își schimbe și modul de deplasare în oraș, având în vedere că la o capacitate de 19.000 de locuri, stadionul situat în zona parcului Sub Arini va avea un total de 240 de locuri de parcare.

Conducerea administrației locale a scos în evidență că stadionul este astfel gândit încât să găzduiască și alte evenimente, decât cele specifice competițiilor sportive. “Prin această nouă investiție se dorește completarea primei etape, astfel încât orașul să dispună de un stadion corespunzător, pentru a se susține meciuri de fotbal de Liga I, cât și pentru practicarea sportului și a performanței sportive. Totodată, este gândit să găzduiască și evenimente de mare amploare, care în prezent se desfășoară în zona pietonală“, a anunțat Lucian Vizantie, directorul Serviciului de administrare a domeniului public și privat.

19.000 de locuri și o nocturnă

Principalele lucrări din cea de-a doua etapă vor presupune reconstruirea tribunelor demolate în prima etapă. “Capacitatea stadionului va crește la aproximativ 19.000 de locuri pentru spectatori. Va fi realizată o structură metalică, ce va integra și tribunele existente la partea de acoperiș“, a mai anunțat șeful serviciului de administrare a domeniului public și privat. El a mai arătat că cea de-a doua etapă de modernizare a stadionului va include și realizarea unei instalații de nocturnă, a unor tabele electronice de scor, va fi schimbat gazonul și realizată o instalație de încălzire a acestuia. Vor fi montate noi turnichete de acces, case de vânzare a biletelor, sistem de supraveghere video, sistem de sonorizare, de alarmare, dar și de prevenire și stingere a incendiilor. “Vor fi reabilitate și dotate corespunzător spațiile interioare, inclusiv cele destinate atletismului“, a mai precizat Vizantie, potrivit turnulsfatului.ro.

 

Mai multe articole despre:
proiect stadion Sibiu