MENIU

Un milion de fani au sărbătorit, împreună cu echipa favorită, câștigarea titlului de campioană NBA

Echipa Golden State Warriors a sărbătorit câştigarea titlului în NBA în acest weekend, la Oakland, alături de un milion de fani. O festivitate emoționantă a fost organizată într-un loc special, pe malul lacului Merritt, unde baschetbaliştii s-au adresat fanilor.

Echipa campioană NBA a defilat pe străzile din Oakland, printre numeroşi suporteri, dintre care mulţi îşi ocupaseră cu o seară înainte de eveniment locurile cele mai bune pentru a-şi vedea favoriţii, relatează ziarele americane, preluate de Mediafax.

"Îmi amintesc că acum şase ani, când am fost selecţionat, locuiam chiar aici, lângă lacul Merritt, şi puteam să mă plimb fără să fiu recunoscut. Acum suntem campioni. Sunt foarte încântat că fac parte din acest grup", a spus Stephen Curry.

Echipa Golden State Warriors a câştigat titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de baschet, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 105-97, formaţia Cleveland Cavaliers, în meciul şase al finalei NBA.

Golden State s-a impus cu scorul general de 4-2, nemaifiind necesară disputarea celei de-a şaptea partide a finalei.

Este primul titlu NBA câştigat de Golden State după 1975. Echipa din Oakland a mai câştigat titlul de campioană în 1947 şi în 1956.