MENIU

Turneul de la Dubai. Anunțul despre Simona Halep, din urmă cu puțin timp

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep, numărul doi mondial, a primit un wildcard pentru turneul WTA de la Dubai, programat între 19 şi 24 februarie, cu premii totale de 733.900 dolari.

Simona Halep, care iniţial nu era înscrisă la turneul din Emiratele Arabe Unite, este incertă pentru competiţia care va avea loc săptămâna viitoare la Doha (Qatar), dotat cu premii de 2,6 milioane dolari.

La Dubai, unde a cucerit titlul în 2015, Halep va fi principala favorită, pe lista participantelor figurând Elina Svitolina (Ucraina, 3 WTA), Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), Caroline Garcia (Franţa, 7 WTA), Angelique Kerber (Germania, 9 WTA) sau Julia Goerges (Germania, 10 WTA). Rusoaica Maria Şarapova a primit şi ea un wildcard.

Halep a avut un debut de an excelent, câştigând titlul la Shenzhen (China), jucând finala la Australian Open şi fiind desemnată cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul WTA.

Cum poate reveni Simona Halep pe primul loc WTA!

Șansele ca Simona Halep să revină pe primul loc în clasamentul WTA sunt foarte mari, a notat Gazeta Sporturilor.

Cum Wozniacki nu s-a înscris la Dubai, aceasta va pierde automat 305 puncte în clasament. În prezent, distanța dintre daneză și Simona Halep este de 349 de puncte, dar Wozniacki are de apărat 585 de puncte în cadrul turneului de la Doha, unde anul trecut a pierdut finala.

Până la Dubai, Simona Halep și Caroline Wozniacki vor fi pe tabloul principal de la Doha, turneu care începe luni. Simona Halep nu are niciun punct de apărat la Doha și Dubai.

Halep o poate depăși pe daneză chiar la Doha, dacă va obține un rezultat cel puțin la fel de bun ca cel al danezei.

Mai multe articole despre:
Tenis WTA Simona Halep Turneul de la Dubai