MENIU

Top 10 cele mai iubite cluburi de fotbal din lume

Site-ul 90min.com a realizat Top 10, cele mai iubite cluburi de fotbal din lume, iar liderul clasamentului este formaţia pregătită de Jose Mourinho, Manchester United. Podiumul este ocupat de FC Barcelona şi Real Madrid.

Chiar dacă "diavolii roşii" nu merg foarte bine în campionat, popularitatea echipei Manchester United rămâne aceeaşi din era lui Sir Alex Ferguson. Formaţia din Anglia are cei mai mulţi suporteri din lume, 750 de milioane.

Pe locul doi, cu 500 de milioane de fani, este campioana Spaniei, câştigătoare a patru Ligi ale Campionilor, FC Barcelona. Rivala la titlu şi nu numai, Real Madrid, este pe locul al treilea, cu 310 milioane de suporteri, conform Mediafax.

Locurile patru şi cinci sunt ocupate de formaţii din Premier League, Chelsea are 200 de milioane de suporteri, în timp ce Arsenal 142 de milioane.

Bayern Munchen, este singurul reprezentant din Bundesliga în clasamentul realizat de 90min.com. Bavarezii sunt pe locul şapte cu 100 milioane de fani.

Liverpool este a patra echipă a Angliei din topul cu cele mai iubite echipe cu 85 de milioane de iubitori.

Ultimele două poziţii sunt ocupate de rivalele din Serie A, AC Milan şi Inter Milano. Rossonerii au 82 de milioane, în timp ce fosta echipă a lui Cristian Chivu, Inter, are 70 de milioane.

Mai multe articole despre:
Top 10 cele mai iubite cluburi