MENIU

SUPER BOWL. Rezultat SURPRIZĂ în FINALA NFL

SUPER BOWL. Seattle Seahawks a câștigat pentru prima oară în istoria sa marea finală a Ligii Profesioniste de Fotbal American (NFL), SUPER BOWL, învingând cu scorul de 43-8 (22-0) pe Denver Broncos, duminică, la East Rutherford, în apropiere de New York.

SUPER BOWL. Seahawks, care a afișat cea mai bună defensivă din ligă în acest sezon, nu a lăsat nici o șansă lui Broncos, preluând conducerea jocului încă de la început. Gruparea din Seattle se mai calificase până acum o singură dată înSUPER BOWL, în 2006, când a fost învinsă de Pittsburgh Steelers, anunţă Agerpres.

Denver Broncos a pierdut, în schimb, cel de-al 5-lea SUPER BOWL, având în palmares și două victorii, înregistrate în 1998 și 1999. Echipa cu cel mai bun atac al sezonului s-a arătat foarte nervoasă în debutul jocului și complet depășită. Coordonatorul său de joc, marea vedetă Peyton Manning, care a primit sâmbătă titlul de cel mai bun jucător al sezonului (MVP), nu a putut face diferența în acest meci, în ciuda celor 34 de pase complete pe care le-ar reușit, un record pentru SUPER BOWL.

Până în prezent, SUPER BOWL nu s-a disputat niciodată într-un oraș atât de nordic din Statele Unite, însă temerile legate de condițiile meteorologice s-au dovedit nefondate, temperatura înregistrată în debutul meciului fiind de 10 grade Celsius și fără precipitații.