MENIU

Spectacol la înălţime pe două roţi. IMAGINI SPECTACULOASE

Cei mai buni rideri din lume au făcut spectacol pe două roţi, în acest weekend, la Miercurea Ciuc la Dirt on Fire. Atitudine, multă muncă şi curaj, sunt ingredientele care dau tonul în acest sport. Evenimentul i-a învăţat pe concurenţi cum se pot depăşi toate barierele.

Sarituri inalte, trickuri spectaculoase, multa adrenalina si schimbari de perspectiva. Asta a insemnat in cateva cuvinte cel mai mare show de dirt jumping din Romania, Dirt on Fire fueled by burn, care a avut loc in acest weekend la Ridemore Park din Miercurea Ciuc.

Anul acesta, cea mai mare competitie de BMX si MTB din Romania sustinuta de burn s-a autodepasit. Pe langa un setup incredibil si rideri veniti din toate colturile lumii, Dirt on Fire a devenit parte din în circuitul internațional oficial al competițiilor de Freeride Mountain Bike, FMB World Tour.

Un rider de numai 17 ani a castigat la categoria Mountain Bike

Tisza Gergo, un rider in varsta de numai 17 ani din Ungaria a impresionat juriul si publicul cu evolutia sa spectaculoasa, castigand cea de-a cincea editie Dirt on Fire la categoria MTB.  Locurile doi și trei le-au revenit lui Tomas Zejda (Cehia), castigatorul de anul trecut, si lui Nicolas Terrier, din Franța.

Performanta a fost la superlativ si la categoria BMX, care anul acesta a fost castigata de polonezul Dawid Godziek, urmat de Szabo Konrad și Jozsa Danny, ambii din Ungaria.

La finalul competitiei riderii s-au mai adunat o data pentru un ultim shot de adrenalina si au evoluat pentru proba “Best trick”. Juriul i-a desemnat fruntasi pe Dan Miller (Cehia), la categoria MTB, și Dawid Godziek, la categoria BMX.

Demian Barnabas, rider burn, si Szekely Nandor au fost desemnati cei mai buni rideri romani din acest an la categoriile BMX, respectiv MTB.

Înaintea competiţiei, terenul necesită o pregătire atentă.

"Pământul a fost foarte dens şi am avut nevoie de excavatoare pentru a-l scoate. Totul a durat trei săptămâni. Am lucrat cu un grup de tineri din Ungaria şi cu câţiva băieţi din zonă.", spune DANIEL KRALIC, organizator.

Şi a venit şi ziua competiţiei. De pe un starter înalt de 7 metri, zborul cu bicicleta continuă pe un lanţ muntos artificial. Orice săritură este privită de spectatori cu sufletul la gură.

Concurenţii au venit la Miercurea Ciuc tocmai din Argentina, Venezuela dar şi din Europa.

Ceea ce îi uneşte însă pe toţi, de oriunde ar fi ei, este pasiunea.

Începe cea mai mare competiție de BMX și MTB dirt jumping din țară

Mai multe articole despre:
competiţie dirt on fire rideri