MENIU

Simona Halep - Serena Williams 3-6, 6-7, în finala de la Cincinnati. Americanca a triumfat

<p>Cristian Tudor Popescu</p>

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a fost învinsă, duminică, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, în finala turneului de categorie Prmier 5 de la Cincinnati.

00:03 - Din păcate, asta a fost:  Serena Williams câștigă turneul de la Cincinnati, după ce se impune și în tie-break-ul setului II la 5. 7-6

23:52 - Avem tie-break! 6-6 în setul doi

23:45 - Simona, la un singur game de câștigarea setului doi. Servește Serena. 6-5 pentru româncă

23:43 - Serena se impune la 30 pe propriul serviciu și egalează. 5-5

23:35 - se merge braţ la braţ: 4-4 în setul doi

23:24 - Serena Williams joacă tare: 3-3 în setul doi

23:15 - Re-break Halep! Sportiva noastră face 2-2. Avem speranţe

23:09 - Simona face o dublă greșeală într-un moment delicat, iar Serena reușește break-ul. Americanca a preluat conducerea în setul doi: 2-1 pentru nr. 1 WTA

22:55 - Set Serena Williams! Liderul mondial se impune cu 6-3 după 31 de minute de joc, adjudecă primul set

22:47 - Williams câștigă clar game-ul șapte. Din păcate, nr. 1 WTA a preluat conducerea: este 4-3 pentru americancă

22:37 - Halep își menține avantajul luat în startul meciului: 3-1 la game-uri

22. 30: s-a facut 2-1 la game-uri pentru Halep

A început meciul: este 2-0 la game-uri pentru Halep, în primul set

===========================================================

UPDATE 4: Cele două jucătoare au ieşit la încălzire

UPDATE 3: Scorul partidelor dintre Halep şi Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei. Ele s-au întâlnit ultima dată, în martie, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câştigat cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5.

UPDATE 2: Finala va începe în jurul orei 22.10

UPDATE: S-a încheiat finala masculină! Roger Federer - Novak Djokovic 7-6 (1), 6-2. Urmează festivitatea de premiere, iar apoi începe duelul dintre Simona Halep și Serena Williams

=====================================================================

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris pe constul său de Facbook despre calificarea Simonei în semifinale, dar şi despre şansele ca Halep să-i "sufle" Mariei Şarapova locul 2 WTA.

"Pac!-Pac! Pavlyuchenkova

„Trage din orice poziție!” pare să fi fost planul tactic al Anastasiei Pavlyuchenkova pentru meciul cu Simona Halep. Rusoaica a atacat neîncetat de la prima până la ultima minge – a rezultat o medie de numai 2-3 lovituri /punct. Un meci pac!-pac!, pe repede înainte, în care Simonei nu i-a rămas decât să reacționeze, mai ales că serviciul nu i-a mers.

Și a făcut-o, în vechiul ei stil, străduindu-se să trimită o minge în plus înapoi, pentru ca rusoaica să își comită greșeala. Pavlyuchenkova a adunat destule erori ca să piardă, întrucât jocul hiperofensiv pe care l-a forțat tactic îi depășește posibilitățile tehnice actuale.

Ce mi s-a părut de reținut din acest meci de etapă este simțul anticipației, pe care Simona demonstrează că îl are. Când Anastasia s-a aflat cu mingea sus, la îndemână, în jumătatea terenului, gata să lovească decisiv, Simona a plecat sau a stat, ca un portar la lovitura de la 11 m, pe direcția loviturii, reușind să returneze și să câștige până la urmă punctul.

Tot inspirația a fost cea care a ajutat-o să facă, așa cum ne-a obișnuit în aceste zile nord-americane, „mingea meciului”: atac Pavlyuchenkova în stânga, recuperare formidabilă, din culoarul de dublu, Simona, volé Pavlyuchenkova în partea dreaptă liberă, sprint de Usain Bolt Simona și pasing cros cu forehandul, tribunele în picioare.

A fost o confruntare grăbită și aspră, mai puțin spectaculoasă decât cele cu Mladenovic și Petković, rezolvată de Simona cu luciditate și voință. Dacă o bate la noapte pe Jelena Janković, Simona Halep redevine nr. 2 mondial, depășind-o pe Maria Sharapova. E extraordinar, dar tare aș vrea s-o și întâlnească pe Sharapova în curând, pentru că acum cred că are să-i arate niște noutăți!...".