MENIU

Simona Halep şi Serena Williams sunt în aceeaşi "barcă". Ce se întâmplă cu ele în acest week-end

Cele mai bune jucătoare de tenis din lume, conform clasamentului WTA la zi, americanca Serena Williams şi Simona Halep, îşi aniversează zilele de naştere la Beijing, unde se află pentru a participa la competiţia din categoria Premier Mandatory, a treia după Grand Slam-uri şi Turneul Campioanelor.

Serena Williams împlineşte, vineri, 33 de ani, în timp ce sportiva din România va sărbători, sâmbătă, o vârstă cu zece ani mai puţin, 23.

În cariera ei de jucătoare profesionistă, începută în urmă cu 19 ani, Serena a câştigat 18 titluri de Grand Slam, 45 de competiţii WTA şi a fost 207 săptămâni pe locul 1 WTA, obţinând premii în valoare totală de peste 60 de milioane de dolari.

Williams a abandonat în turul doi, la competiţia precedentă, de la Wuhan, în meciul cu Alize Cornet, din cauza unei infecţii virale. Ea va începe ultima competiţie majoră din acest sezon, înaintea Turneului Campioanelor, din postura de principală favorită.

Pe Simona Halep o despart de adversara ei 3.270 de puncte în clasamentul WTA şi numeroase performanţe, însă românca are timp să recupereze ţinând cont că este cu zece ani mai tânără. Cu o ascensiune fulminantă în ultimele 18 luni, Halep a obţinut opt trofee în carieră, a jucat o finală de Grand Slam, la Roland Garros, anul acesta, şi a câştigat aproape 5,5 milioane de dolari premii.

Sportiva din Constanţa are ocazia la Beijing să-şi treacă în palmares un titlu major. Nu-i va fi însă uşor, ţinând cont că a arătat o ieşire din formă după turneul de la Wimbledon şi de faptul că adversarele pe care le va avea sunt cele mai puternice posibil.

Sursa: Mediafax

Mai multe articole despre:
Halep Halep WTA halep turneul campioanelor