MENIU

Simona Halep s-a întors în țară. ”De fiecare dată mă întorc cu drag în România”

Simona Halep a revenit, luni, în ţară, după ce a câştigat pentru prima dată în carieră turneul de la Wimbledon

După succesul istoric de la Wimbledon, Simona Halep s-a întors acasă. Singura româncă ce are în palmares cel mai râvnit trofeu din tenis a fost asteptata la Salonul oficial al aeroportului Otopeni de alte două nume mari ale tenisului românesc: Ilie Năstase și Ion Țiriac. Și președintele României a trimis un buchet de flori la aeroport și a anunțat, deja, că îi va acorda Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului roman.

Campioana României a sosit la aeroportul Otopeni cu o aeronavă British Airways. Aceasta a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele COSR, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori.

"Mulţumesc foarte mult că aţi venit. Este o primire deosebită, una călduroasă, ca de fiecare dată. Aş vrea să îi mulţumesc familiei, tuturor antrenorilor mei, echipei mele - care e una foarte bună, cu nişte oameni deosebiţi. Bineînţeles, Federaţiei şi tuturor oamenilor care mă susţin", a spus Simona Halep.

”De fiecare dată mă întorc cu drag în România”, a completat Simona.

De asemenea, Simona Halep a fost întâmpinată de mai mulți români care îi scandau numele. 

Simona Halep va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că Simona Halep va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Halep, locul 4 WTA, a câștigat cel de-al doilea turneu de Mare Șlem din carieră, pe iarba de la Wimbledon.

Halep a declarat în repetate rânduri că participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo este prioritatea ei pentru 2020.

„Medalie la Jocurile Olimpice… cu siguranță este principalul obiectiv. Îmi doresc tare mult să ating forma de la Wimbledon, ca să pot să câștig. Mi-aș dori aurul, dar nu este ușor. Voi juca în toate probele, ca să am o șansă în plus să iau orice fel de medalie. Vai, mulțumesc că ați adus vorba de așa ceva (n.a. – cine va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020). L-am rugat acest lucru (pe Mihai Covaliu) acum câteva săptămâni. I-am spus că-mi doresc tare mult să se întâmple acest lucru. Mi-aș dori, dacă nu e prea mare presiunea, să ne spună dacă este de acord„, a spus Simona pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ din Capitală.

O să stau câteva zile să mă odihnesc, să mă bucur de acest trofeu în primul rând. După aceea o iau de la capăt. Săptămânal am un obiectiv, fiecare turneu pe care îl joc este important și îmi doresc să fac maximum.

Este un succes enorm pentru tenisul românesc, nu avem teren de iarbă în România. Este greu să credem că avem șansa să câștigăm la Wimbledon. Dar visul a devenit realitate și sper că va fi o inspirație pentru tânăra generație, să creadă în ei că orice este posibil și niciodată să nu cedeze. Este un lucru foarte bun pentru copii, să se inspire și să se motiveze de pe urma acestor rezultate„, a mai spus Simona Halep pe Aeroportul Otopeni.

Campioană la Wimbledon, Simona Halep va fi decorată de președintele României, Klaus Iohannis.

Simona Halep va primi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie a statului român, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale.

„Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc” se arată în comunicatul Preşedintelui României.

Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei va organiza, miercuri, 17 iulie 2019, un eveniment pentru Simona Halep pe Arena Națională. Edilul a precizat că nu va lua parte la eveninemt.

Patriarhia Română a anunțat că îi va acorda Simonei Halep ordinul Crucea Patriarhală.

„Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem. Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române. Data înmânării distincţiei va fi stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat emis de Patriarhia Română.

Mai multe articole despre:
Simona Halep