MENIU

Simona Halep. Reacţia lui Cristian Tudor Popescu după ce Şarapova a plâns în meciul cu românca

Halep si CTP

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, luni, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului.

Simona, care anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, va primi pentru participare 10 puncte și 50.000 de dolari. 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a găsit cauza înfrângerii lui Halep: serviciul slab al româncei. Maria Șarapova a izbucnit în lacrimi după ce a eliminat-o pe Simona Halep de la US Open.

"Se poate spune că Simona i-a dat lacrimile Mariei. N-am văzut-o niciodată plângând pe Maria Sharapova. Nu ştiam dacă e în stare. Dar e explicabil ce am văzut, pentru că sunt unii care o admira pe Şarapova, alţii care o detestă, dar nimeni nu poate să nu-i recunoască marea ei dragoste pentru tenis. Faptul că după 19 luni ea dispută din nou un meci într-un turneu de grand slam, mai ales la US Open unde avut meciuri memorabile, e explicabil că a avut lacrimi.

"În schimb, când a venit vorba de serviciu, aproape că ar fi fost mai bine să servească Şarapova în toate game-urile. Pentru că, în special serviciul 2 al Simonei, boală veche, a fost moale, previzibil şi de nenumărate ori Şarapova a executat-o pe Simona cu retururi direct câştigătoare, puncte câştigate cu efort minim, care au remontat-o de fiecare dat pe rusoaica, pentru că jocul Sarapovei, marcat clar de pauză lungă, a suferit la capitolul precizie, a reuşit în stilul sălbatic, consacrat, peste 50 de lovituri direct câştigătoare, dar şi tot atâtea greşeli neforţate. Numai cu acest joc nu putea câştigă. A fost nevoie de cadourile oferite de Simona la serviciu”, a spus CTP la un post de televiziune.

 

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu Simona Halep