MENIU

Simona Halep. Declaraţie halucinantă a sportivei noastre după meciul cu Azarenka

Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka în două seturi, cu 7-6 (3), 6-2.

Halep și Azarenka, aflată la șapte luni de la nașterea primului său copil, sunt la egalitate în privința meciurilor direct, 2-2. Belarusa a învins de două ori în 2012, la Doha, în optimi, cu 6-3, 6-1, și la Linz, în optimi, cu 6-1, 6-1. Halep a câștigat singurul duel în 2015, în sferturi, la US Open, cu 6-3, 4-6, 6-4.

Halep și-a asigurat un cec de 275.000 lire sterline și 430 de puncte WTA, iar în sferturi la Wimbledon o va înfrunta pe britanica Johanna Konta.

Românca de 25 de ani a dezvăluit după meciul care a durat o oră şi 28 de minute trăirile pe care le-a avut împotriva Victoriei, pe care a întâlnit-o pentru prima oară pe iarbă.

"Sunt foarte fericită de cum am condus meciul cu Azarenka. Nu mai jucasem pe iarbă cu ea și era o mare provocare să o înving. Primul set a fost echilibrat, dar în al doilea am jucat mai avansat, am lovit mai puternic și mi-a ieșit.

În această perioadă mă simt puternică, am încredere în forțele mele. Habar nu aveam că sunt la un meci de locul 1.

Nu-mi fac probleme că publicul britanic va fi împotriva mea. Mă aștept la asta. Iau fiecare meci așa cum vine, acum urmează partida cu Konta și mă concentrez pe acest duel. N-am mai jucat niciodată cu ea pe iarbă, știu că va fi dificil, dar sunt încrezătoare", a spus Simona Halep, preluată de Digisport.

Mai multe articole despre:
Simona Halep