MENIU

Guşă, după calificarea Simonei Halep în semifinale la RG: Deschide perspectiva victoriei finale

Simona Halep (1 WTA) a învins-o pe Angelique Kerber (Germania, 12 WTA) 6-7(2), 6-3, 6-2 în sferturile de finală de la Roland Garros. Pentru româncă va fi a 3-a semifinală a carierei la Roland Garros.

În semifinalele turneului de tenis de la Roland Garros, românca o va întâlni pe jucătoarea din Spania, Garbine Muguruza, cea care a învins-o, miercuri, pe terenul central al turneului pe rusoaica Maria Şarapova, cu scorul de 6-2, 6-1.

Cozmin Guşă este de părere că Muguruza reprezintă o adversară mai puţin incomodă decât ar fi fost Maria Şarapova.

"Calificarea Simonei Halep în semifinalele de la Roland Garros este o veste excepţională pentru noi şi pentru ea. A avut azi un start extrem de dificil. A fost condusă cu 4-0 în primul set de o adversară incomodă, care a fost nr. 1 mondial. Pentru sport este ceva unic, din nefericire, doar atât mai avem în planul superlativelor, în rest ceva pe la judo, pe la lupte şi cam atât. Această victorie deschide perespectiva victoriei finale. Meciul cu Muguruza este relativ mai simplu decât dacă ar fi avut-o adversară pe Şarapova în semifinale. Forma din ultimele luni o recomanda pe Şarapova mai incomodă. Muguruza a profitat la ultimele victorii în faţa lui Halep de o indisponibilitate de tip psihologic a Simonei Halep. În acest moment nu mai avem de-a face cu aşa ceva", a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Cozmin Guşă a subliniat şi motivele pentru care sunt importante performanţele fetelor noastre din tenis, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu sau Sorana Cîrstea.

"De ce este important pentru sportul românesc? Este important pentru că în marea problemă internă a sportului, legată de finanţare şi rezultate, se vorbeşte încă despre România. Asta este o miză extraordinară pe care trebuie s-o păstrăm. Ne agăţăm de un pai, în acest moment, doar prin tenis mai avem şanse. Prin fetele de la tenis. La CM din Rusia nu participăm, în alte locuri n-am mai atins podiumul de foarte mult timp. O să fim conectaţi prin oamenii pe care-i avem la faţa locului mâine şi din alt unghi decât al discuţiei despre tenis, al discuţiei despre dedicaţie pentru performanţă, o să-i informăm pe telespectatorii noştri", a încheiat preşedintele Federaţiei Române de Judo.


Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Simona Halep