MENIU

Semifinalele Campionatului Mondial de handbal. Surpriza uriașă din acest an

Semifinalele Campionatului Mondial de handbal. Norvegia şi Olanda vor fi adversare în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin Germania, o reeditare a finalei ediţiei din 2015.

Semifinalele Campionatului Mondial de handbal. Norvegia, campioana mondială en titre, a surclasat cu 34-17 Rusia, campioana olimpică, în sferturi, în timp ce vicecampioana mondială Olanda a trecut de Cehia cu 30-26, scrie Agerpres.ro. 

Norvegia şi-a luat revanşa în faţa rusoaicelor, victorioase cu 38-37 după prelungiri în semifinalele olimpice. Scandinavele aveau deja şapte goluri avans la pauză (15-8), iar în final diferenţa a fost de 17 goluri. Nora Moerk a marcat 9 goluri, Stine Oftedal 8, Veronica Kristiansen 5, Amanda Kurtovic (CSM Bucureşti) 3 etc. Portarul Katrine Lunde, cu 16 mingi parate (55%), a fost una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren. Kocetova (5 goluri) şi Makeeva (4) s-au remarcat de la învinse.

Olanda, vicecampioană europeană anul trecut şi locul 4 la JO 2016, a condus Cehia cu 7-1, dar la pauză diferenţa de pe tabelă era de doar un gol, 17-16. Batavele conduceau tot la limită cu şase minute înainte de final, 27-26 (54), dar au marcat ultimele trei goluri ale meciului. MVP-ul echipei antrenate de Helle Thomsen (CSM Bucureşti) a fost Lois Abbingh (ex-HCM Baia Mare), cu 14 goluri. Iveta Luzumova a reuşit 11 goluri pentru Cehia, iar Marketa Jerabkova 7.

Semifinalele Norvegia - Olanda (18,30, ora României) şi Franţa - Suedia (21,30) vor avea loc vineri, iar finala şi meciul pentru bronz sunt programate duminică.