MENIU

Ruşii pot pierde medaliile de la Olimpiada din 2012. Ce a relevat Agenţia Mondială Anti-Doping

Scandalul de proportii care a lovit sportul mondial luni, dupa publicarea raportului Agentiei Mondiale Anti-Doping, ia amploare, vocile care cer retragerea medaliilor obtinute de sportivii rusi la Olimpiada din 2012 fiind tot mai multe, scrie ziare.com

In principiu, este vorba despre alti sportivi care au pierdut duelurile pentru medalii in urma cu trei ani si care cer acum sa li se faca dreptate.

Cea mai vehementa este americanca Alysia Montano, aceasta acuzand-o in termeni duri pe Savinova, propusa de WADA pentru excluderea din sport.

Aceasta a postat pe un site de socializare un colaj foto in care prezinta momentele in care a fost invinsa de Savinova.

"Am fost pacalita in aceste momente pe care nu le mai pot retrai", a scris aceasta in comentariul fotografiei. Si australianul Jared Tallent a reactionat dupa dezvaluirile WADA, el solicitand sa primeasca medalia de aur la Olimpiada din 2012, in proba de 50 de kilometri.

O Comisie Independenta a Agentiei Mondiale Anti-Doping a prezentat luni un raport devastator despre dopajul din sportul rusesc, propunand chiar suspendarea pe termen nelimitat a acestei tari din competitiile oficiale.