MENIU

România susține că e pregătită pentru EURO 2020! UEFA a primit garanțiile Guvernului

Federația Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanție privind găzduirea EURO 2020, competiție amânată pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Campionatul European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie – 11 iulie 2021.

România a primit organizarea a patru meciuri pe Arena Naţională din Capitală: trei în cadrul Grupei C şi unul în faza optimilor de finală de la EURO 2020.

24 de scrisori au fost semnate de șefii portofoliilor de la următoarele ministere din România: Tineretului și Sportului, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Dezvoltării și Administrației, Transporturilor, Finanțelor, Sănătății.

Totodată, o serie de autorități ale statului, precum Primăria Municipiului București, Compania Aeroporturi, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA, OSIM, au semnat garanții similare.

Totuși, consilierul Guvernului pentru EURO 2020, Gică Popescu, nu este menționat în acest demers al FRF. Fostul fundaș a fost implicat în fiecare demers privind organizarea Campionatului European, la nivel de infrastructură.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.