MENIU

Romania a pierdut, 2-4, semifinala cu Germania de la EURO U21

Romania - Germania la EURO U21 s-a încheiat cu un rezultat prost pentru tricolori. Am pierdut, 2-4, după ce am făcut o primă repriză de vis. Puşcaş a marcat două goluri în primele 45 de minute, iar în prelungirile primei părţi acelaşi Puşcaş a mai ratat o ocazie imensă. În repriza a doua, Romania a căzut. Fizic şi psihic. Nemţii ne-au luat tare, cu un gol în minutul 51, din penalty, după care, pe finalul meciului, au marcat gol după gol. Romania U21 şi-a încheiat, astfel, aventura foarte frumoasă de la Campionatul European de tineret.

Romania U21 a fost învinsă de Germania U21 cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.

Cum a decurs meciul:

Min. 90+6 - FINAL: Romania - Germania 2-4

Min. 90+3: Gol Amiri. Romania - Germania 2-4

Min. 90+2: eliminat Paşcanu, după un fault în poziţie de ultim apărător

Min. 90 - GOL Germania. Waldschmidt marchează prin zidul nostru, la o lovitură liberă.  Romania - Germania 2-3

Min. 85 - George Puşcaş a încercat să obţină un penalty, dar mingea fusese atinsă întâi de Nubel 

Min. 75 - Ianis Hagi şutează bine de la 20 metri, dar, totuşi, nu pune poarta nemţilor într-un pericol real

Min. 71 - Waldschmidt ratează o ocazie imensă, scăpăm cu bine

Min. 62 - Pauză de hidratare

Min. 55 - Prima schimbare în echipa noastră. Ivan este înlocuit cu Coman

Min. 53 - Ionuţ Radu scoate impecabil de pe linia porţii. Nemţii au fost aproape de gol. Tricolorii par debusolaţi în aceste momente

Min. 51 - gol Germania din penalty. A marcat Waldschmidt. Romania - Germania 2-2

Min. 46 - a început repriza secundă

Min. 45+6: PAUZĂ 2-1 pentru Romania

Min. 45+4: Ratare mare Puşcaş, tot după o lovitură de cap. Scoate uluitor portarul Germaniei, Nubel

Min. 45+1: Cicâldău şutează de la 25m, peste poartă

Min. 44 - GOOOOOOOOOOL Romania. George Puşcaş marchează cu capul SENZAŢIONAL, pentru 2-1, din centrarea lui Andrei Ivan. Romania - Germania 2-1

Min. 40 - Ianis Hagi încearcă centrări în careu, dar fundaşii nemţi masivi resping

Min. 36 - Andrei Ivan vede cartonașul galben, după un fault

Min. 30 - George Puşcaş obţine un corner şi rămânem în pressing

Min. 27: GOOOOOOOOOOOOL George PUŞCAŞ. Romania - Germania 1-1. George Puşcaş a marcat 3 goluri la EURO U21, toate din lovituri de la 11m

Min. 25: Penalty pentru Romania

Min. 21. GOL Germania. Amiri a deschis scorul cu un şut la firul ierbii. Romania - Germania 0-1

Min. 15 - minute bune ale Romaniei. Tricolorii presează în careu, cu mingi înalte, dar, deocamdată, fundaşii nemţi resping aproape tot

Min. 8 - Băluţă blochează bine în careu şutul lui Oztunali

Min. 1 - a început meciul. Hai, Romania!  Suntem 15.000 de români în tribune!

UPDATE 18.50: Echipele au ieşit pe teren. Se intonează imnurile

UPDATE ora 18. 35: Preşedintele Klaus Iohannis a urat succes naţionalei Romania U21 în meciul cu Germania U21, din semifinalele Campionatului European de tineret.

"Mult succes echipei naţionale de fotbal a României Under-21 în semifinala Campionatului European! Suntem alături de voi! #HaiRomânia!", a scris Iohannis, joi, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 18.25: Primul "11" al Germaniei:

Germania U21: Nubel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstadt - Eggestein - Neuhaus, Amiri, Oztunali - Waldschmidt, Amiri. Rezerve: Muller, Schubert, L. Nmecha, Richter, Eggestein, Anton, Serdar, Uduokhai, Koch, Maier, Lowen. Selecționer: Stefan Kuntz

UPDATE ora 18.20: Plecarea tricolorilor spre stadionul din Bologna

UPDATE ora 17.50: Surpriza lui Mirel Rădoi este că mizează pe acelaşi prim "11" din primele două meciuri de la turneul final, din partidele cu Croatia (4-1) şi Anglia (4-2).

Primul "11" al Romaniei:

UPDATE 17:30: Echipa de start trimisă în teren de Mirel Rădoi:

Romania 2019: I. Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan - Băluță, Cicâldău - Man, Hagi, Ivan - Pușcaș. Selecţioner: Mirel Rădoi

Citiţi şi:

Romania - Germania EURO U21 LIVE VIDEO tvrplus TVR 1 TVR HD LIVESTREAM on-line. Calvar pentru romani

Romania - Germania EURO U21 este semifinala care se dispută pe o temperatură de 40 de grade Celsius la umbră, adică la soare putem avea şi 50 de grade Celsius. Deşi Mihai Stoichiţă, oficialul FRF, a spus că va face memoriu la UEFA pentru a schimba ora de disputare a meciului (ora 18.00 în Italia, adică ora 19.00 în Romania), FRF nu a avut acest succes. Romania - Germania a rămas de la ora 19.00, ceea ce înseamnă că jucătorii ambelor echipe vor evolua într-un "infern".

Informaţii despre Romania - Germania şi pe www.frf.ro

Romania U21 a marcat 8 goluri în faza grupelor şi a primit numai 3 goluri. Este de aşteptat ca Mirel Rădoi să trimită pe teren formula de echipă din primele două meciuri, având în vedere că la partida cu Franta a mai menajat câţiva oameni. Presa din Germania scrie că vedeta Romaniei este Ianis Hagi. Practic, parcă nemţii au făcut o obsesie pentru Ianis, numai despre el scriu. "BILD" a bătut monedă pe faptul că este fiul lui Gică Hagi, dar au observat că Ianis are, într-adevăr, calitate.

"Bild a vizitat familia Hagi în România", titrează renumitul cotidiand din Germania, care apoi punctează: "Azi jucăm în faţa unui fiu al unei legende". Defensiva Germaniei e una solidă, primind doar două goluri în grupe, însă Ianis e capabil să destabilizeze orice apărare. Are viziune, se pune de multe ori în slujba echipei, neinteresându-l gloria personală şi are capacitatea să lovească balonul la fel de bine cu ambele picioare. "Echipa U21 a Germaniei întâlneşte un jucător foarte special în semifinale: Ianis Hagi, băiatul legendarului Gheorghe Hagi. Poartă numărul 10, la fel ca faimosul său tată şi de asemenea îndeplineşte rolul de playmaker", notează nemţii, preluaţi de Digisport.

-----------------------------------------------

SONDAJ REALITATEA.NET ROMÂNIA - GERMANIA U21 Realitatea.net vă întreabă: ce credeți că vom face diseară, batem Germania sau pierdem?

VOTEAZĂ ȘI TU AICI!

VEZI AICI CUM S-A VOTAT!

Ianis Hagi este urmărit de Borussia Dortmund

-----------------------------------------

România - Germania 5-1. Astăzi pare ireal, dar acum 15 ani naționala mare a reușit un rezultat-șoc, pe care nimeni nu îl anticipa. Pe 28 aprilie 2004, fostul stadion Rapid - Giulești a cunoscut una dintre cele mai mari umilințe din istoria Germaniei, 1-5 cu România.

Mirel Rădoi, cel care diseară va sta pe banca de antrenor al selecționatei România U21 la meciul cu Germania U21, a jucat titular.

CITEȘTE AICI DETALII!

----------------------------------------------

Viitorul ar putea primi o propunere şi mai interesantă. Fost mare jucător la Borussia Dortmund şi cu multe cunoştinţe în fotbalul german, Marcel Răducanu susţine că Michael Zorc, manager sportiv la Borussia Dortmund, ar putea pleca în această dimineaţă spre Bologna, pentru a-l urmări pe Ianis la semifinala cu Germania, programată la ora 19:00.

Am primit un mesaj în această dimineaţă, de la cineva, că Michael Zorc ar pleca spre Bologna să-l urmărească pe Ianis Hagi. El este manager la Borussia Dortmund şi a jucat cu mine în anii '80. Deci, se pare că sunt interesaţi de Ianis”, a dezvăluit Marcel Răducanu pentru Telekom Sport.

Mirel Rădoi, selecţionerul de la Romania U21, a comparat Germania U21 cu Barcelona lui Pep Guardiola. "Ar fi o greșeală dacă am încerca să ne concentrăm asupra unui singur jucător. În momentul de față, Germania, cu acest 4-3-3 și cu Waldschmidt, un vârf fals, îmi aduce aminte de Barcelona lui Guardiola cu Messi. Ar fi o greșeală dacă ne-am concentra doar asupra lui Waldschmidt. Asta nu înseamnă că nu își merită cele cinci goluri și nu este un jucător important pentru ei”, a spus Mirel Rădoi.

Informaţii despre Romania - Germania şi pe Sport Bild

Citiţi şi:

LIVE Romania U21 - Germania U21. Cod roșu de CANICULĂ, în ziua meciului

Mihai Stoichiţă a vorbit despre primele pe care le-ar putea primi jucătorii de la Romania U21 pentru calificarea în finală."Sigur că există un bonus, acesta a fost comunicat. Există o înţelegere între domnul Burleanu şi echipă. Băieţii ştiu exact ce au de primit. Eu cred că e o sumă decentă, care se încadrează în limitele normale ale acestei competiţii. Dar eu nu cred că e cazul să vorbim de sume, e ultimul lucru la care se gândesc băieţii. Faptul că pot să ajungă într-o finală europeană e lucrul cel mai important. Pentru imagine, pentru viitorul lor", a spus Stoichiţă.

Romania U21 mare o vedetă mare, în afară de Ianis Hagi, conform lui Gigi Becali. Acesta este Cicâldău, de la CSU Craiova. "Singurul jucător a cărui clauză mă gândesc să o plătesc e Cicâldău. Are 7 milioane de euro. Nu îl lasă impresarul să schimbe clauza. Dacă îl vând pe Florinel Coman sau pe Man, mă gândesc să îi plătesc clauza de reziliere. Seamănă cu Verratti", a spus Gigi Becali. Remarcat la vârsta de 12 ani, la Cupa Hagi, Alexandru Cicâldău are în palmares patru titluri la juniori. În 2017-2018 a devenit om de bază în echipa lui Gică Hagi: a jucat 38 de meciuri şi a marcat o dată, în toate competiţiile. A înscris singurul gol chiar contra actualei echipe, Craiova.

Romania - Germania, semifinala de la EURO U21, echipa probabilă a Romaniei:

Romania U21: Ionuţ Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan - T.Băluţă, Cicâldău - Man, I.Hagi, Coman - Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi