MENIU

Reghecampf despre derby-ul cu Dinamo: "Sabia a fost scoasă din teacă şi se ascute..."

Tehnicianul FC Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat miercuri seară că steliştii vor da pe teren răspunsul după farsa pusă la cale de fanii dinamovişti la meciul cu Manchester City, el folosind expresii ca "tăvălugul e pe deal şi pleacă" şi "sabia a fost scoasă din teacă şi se ascute".

"Mai sunt trei zile până la meciul cu Dinamo. O să vedem ce se întâmplă. Tăvălugul e în deal şi pleacă. Vedem peste trei zile ce se întâmplă. Până atunci, fiecare e liber să facă ce vrea. Sabia a fost scoasă din teacă şi se ascute. Noi vom da singurul răspuns la acest mesaj sâmbătă, pe teren", a spus Reghecampf la Digi Sport.

Reghecampf este de părere că discuţiile dintre CSA Steaua şi echipa de fotbal au jucat un rol important în ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Manchester City. "Eu cred că acel mesaj ne-a unit pe toţi, pe toţi cei care iubesc Steaua. Ar trebui să fie un semnal şi pentru oamenii de la CSA. Gigi face orice să revenim la normal, dar nu poate plăti 40 de milioane pentru ceva ce nu există. Investeşi 40 de milioane în echipa de fotbal, în stadion, într-o bază sportivă, în lucruri pe care le ce poţi folosi", a precizat el.

Tehnicianul a menţionat, referitor la meciul cu Manchester City, că nu poate să antreneze echipa zi de zi cu mentatitatea că trebuie să joace fotbal şi apor să schimbe total registrul. "Eu vreau ca echipa să joace fotbal, chiar dacă jucăm cu Manchester City. Nu pot să antrenez echipa zi de zi cu mentalitatea că trebuie să jucăm fotbal, să ne dominăm adversarii, pentru că aşa jucăm în campionat, apoi să schimb total registrul. Nu puteam să mă duc în cabină înainte de meci şi să le zic jucătorilor «vine Guardiola, gata, trebuie să ne dăm pantalonii jos», a explicat antrenorul Stelei.

Reghecampf a subliniat că prioritatea echipei sale este campionatul intern. "Eu nu sunt vrăjitor, trebuie să îmi pregătesc campionatul. Vorbesc puţin, dar vorbesc clar. Vrem să jucăm fotbal la nivelul şi la condiţiile în care suntem în România. Prioritatea mea e să câştig campionatul. Scuzaţi-mă, dar nu pot să pregătesc meciul cu City când am meci cu Botoşani. Am venit de acolo şi am început să pregătim meciul cu City. Sunt diferenţe foarte mari. Problema mea e să fac un plan tehnic, unde jucătorii să poată creşte şi să putem obţine rezultate", a mai spus Laurenţiu Reghecampf.

Formaţia FC Steaua Bucureşti a fost învinsă, marţi seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (2-0), de echipa engleză Manchester City, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, într-un meci la care Sergio Aguero a ratat două penaltiuri şi a marcat de trei ori.

La începutul jocului, suporterii stelişti au primit veste şi au format o coregrafie pusă la cale de fanii dinamovişti, pe toată tribuna a doua fiind scris mesajul: "Doar Dinamo Bucureşti". În minutul 10, fanii au fost rugaţi de crainicul stadionului să dea jos vestele.

FC Steaua va întâlni sâmbătă seară, tot pe Arena Naţională, de la ora 21.00, echipa Dinamo, în etapa a V-a a Ligii I.

Mai multe articole despre:
declaraţii Steaua-Dinamo Laurentiu Reghecamf