MENIU

Rednic a ales să joace la Standard Liege crezând că echipa va fi antrenată de Mircea Lucescu

Antrenorul formației belgiene de fotbal Excel Mouscron, Mircea Rednic, a dezvăluit că a ales să joace la Standard Liege, în 1991, crezând că echipa va fi antrenată de Mircea Lucescu, scrie ziarul La Derniere Heure.

"Am evoluat timp de unsprezece ani sub comanda acestui antrenor", a declarat Rednic, care în 1991 era la echipa turcă Bursaspor. Până să semneze cu gruparea belgiană Standard Liege, fundașul a fost elevul lui Lucescu la Corvinul Hunedoara, la naționala României, apoi la Dinamo București. Către finalul carierei de jucător, el a fost din nou pregătit de Lucescu, la Rapid București, potrivit Agerpres.ro.

"Jucam la Bursaspor, unde mă simțeam foarte bine, când Standard l-a solicitat. M-a îndemnat să-l însoțesc la Liege. Eram în contact cu KFC Uerdingen și Real Zaragoza, care-mi ofereau mai mult decât clubul din Liege. Voiam însă să-mi închei cariera la o echipă mare. Am optat deci pentru Standard... unde Mircea Lucescu până la urmă n-a venit niciodată. La început am fost supărat pe el fiindcă n-a venit", a spus Rednic, ce a jucat între 1991 și 1996 la Standard, pe care a și antrenat-o în sezonul 2012-2013.

De menționat că Michael Klein, ani de zile colegul lui Rednic, juca în 1991 la Bayer Uerdingen, actuala KFC Uerdingen. Dorin Mateuț, și el fost coechipier al lui Rednic, evolua la Real Zaragoza, pe atunci o echipă redutabilă.

Mai multe articole despre:
Mircea Lucescu Mircea Rednic fotbal Standard Liege