MENIU

Reacţia originală a lui Cătălin Tolontan după ce Simona Halep a părăsit Australian Open

Redactorul-şef GSP. Cătălin Tolontan, a avut o intervenţie telefonică la radio Europa FM, unde a vorbit despre eliminarea Simonei Halep de la Australian Open.

"Este dezamăgitor că Simona Halep a pierdut, e greu de digerat informaţia. A făcut patru duble-greşeli. Sunt cifre care spun totul. Nu voi face cronica unui eşec. Merg pe stadioane şi în sălile sportive de 42 de ani, iar de 25 de ani scriu despre sport! Dar cea mai frumoasă definiţie a sportului vine de la un jurnalist american: "În ciuda în ceea ce se vede îndeobşte, sportul nu este o metaforă a victoriei, ci a supravieţurii în eşec. Şi asta pentru că doar unul e învingător şi toţi ceilalţi care participă la o cursă sau la o competiţie sunt învinşi. De pildă, la maraton sunt sute de oameni care participă şi doar un singur om câştigă de fiecare dată! Sportul este o poveste despre eşec şi nu despre victorie".

Pe americani nu-i putem bănui că sunt mioritici. Noi am vrut ca Simona Halep să câştige primul ei Grand Slam din carieră. Sportul nu este simplu. Au participat aproape 200 la startul turenului Austraian Open. Simona Halep vine la Galaţi, se joacă FedCup", a spus Tolontan.

Mai multe articole despre:
Simona Halep Cătălin Tolontan