MENIU

Reacţia lui Gică Hagi la transferul lui Ianis. A explicat de ce i-a dat drumul la Fiornetina

Antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, că i-a spus fiului său Ianis Hagi, după transferul la AC Fiorentina, că nu este de ajuns talentul şi va trebui să muncească.

"Aşa cum am zis de orice tânăr din Academie, Ianis are mult talent, este inteligent, este un jucător cu foarte mare personalitate, îşi doreşte, munceşte, vrea să ajungă un mare fotbalist şi să-şi construiască o carieră importantă. I-am spus că nu-i de ajuns talentul, trebuie să muncească şi să aibă ambiţie, însă contează foarte mult şi şansa, conjunctura şi lucrurile neprăvăzute pe care nu le putem anticipa. Trebuie să muncească, să fie ambiţios, să fie el şi să aibă personalitate", a spus Gheorghe Hagi, pentru site-ul oficial al clubului său.

Fostul internaţional a afirmat că Fiorentina a încheiat un acord cu FC Viitorul pentru un eventual transfer al lui Ianis Hagi încă din august 2014, conform news.ro.

"La nici 16 ani împliniţi (august 2014), clubul nostru a încheiat un acord cu Fiorentina, care a plătit o sumă importantă pentru Ianis. Această sumă a constituit un sprijin important în alcătuirea bugetului clubului FC Viitorul şi al Academiei Hagi. Acum transferul s-a definitivat, iar Ianis a plecat definitiv la prima echipă a Fiorentinei. El este încă într-un proces de formare, dezvoltare şi perfecţionare. Am vorbit cu el şi era foarte entuziasmat şi foarte încrezător. Şi-a dorit să facă acest pas. Fiind încă într-un proces de dezvoltare, nu trebuie să tragem imediat concluzii şi trebuie avută răbdare cu el. Clubul nostru şi eu, ca antrenor, suntem mândri de el şi sperăm să crească şi să-şi dezvolte o carieră importantă. Este foarte tânăr, dar el îşi doreşte şi simte că poate face faţă. Decizia am luat-o împreună cu Ianis, iar acest lucru îl va ajuta foate mult în progresul lui", a precizat Gheorghe Hagi.

Ianis Hagi a fost transferat, duminică, de formaţia AC Fiorentina de la FC Viitorul, care a exercitat opţiunea de a-l achiziţiona cu titlu definitiv pe fiul fostului internaţional român Gheorghe Hagi, dar nu a oferit mai multe detalii despre transfer.

Ianis Hagi, în vârstă de 17 ani, a marcat un gol în 16 meciuri jucate în sezonul precedent pentru FC Viitorul.

Mai multe articole despre:
Fiorentina Gică Hagi ianis