MENIU

PROBABILITATE: 1 LA 7

Steaua şi Rapid ar putea fi adversare în cupa UEFA

Peste deja mai puţin de două ore, Rapid şi Steaua îşi vor afla viitorii adversari din sferturi, în urma tragerii la sorţi care va avea loc la Eindhoven. Un calcul probabilistic simplu spune că "şansa" ca echipele româneşti să joace una împotriva celeilalte este 1 la 7!

România are în premieră două echipe calificate în sferturile de finală ale unei cupe europene. Dacă Steaua a mai ajuns în sferturile de finală ale Cupei Cupelor în sezonul 1992-1993, Rapid ajunge în această fază după o pauză de 33 de ani. La tragere la sorţi a meciurior din sferturile de finală, care va vea loc astăzi la Eindhoven, nu va mai exista nici un cap de serie, astfel că Steaua poate juca chiar cu Rapid în faza următoare a Cupei UEFA.

Dintre posibilele adversare, doar Schalke 04 a reuşit să mai câştige trofeul, în sezonul 1996-1997. Surpiza este Zenit Sankt Petersburg, echipă care ajunge în premieră în sferturile de finală a unei cupe europene. În schimb, FC Sevilla se califică pentru a doua oră consecutiv în sferturile Cupei UEFA. Prim manşă se va juca pe 30 martie, iar returul o săptămână mai târziu, pe 6 aprilie.

Echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei UEFA

Middlesbrough
FC Sevilla
Levski Sofia
Schalke 04
Zenit Sankt Petersburg
Rapid Bucureşti
Steaua Bucureşti
Mai multe articole despre:
Steaua Rapid adversare