MENIU

Președintele FR Judo, Cozmin Gușă: Vrem medalie, dar mă interesează mai ales atitudinea judokanilor

Cozmin Guşă

Cozmin Gușă speră ca judokanii români să câștige o medalie la Campionatele Mondiale de Judo de la Budapesta, dar admite că acest obiectiv este unul dificil și subliniază că deocamdată, importantă este atitudinea sportivilor.  

"Mi-aș dori să vin cu o medalie, ăsta e obiectivul. Dar trebuie să spun ceva. Acum două zile am stat la un șpriț cu câțiva președinți de federații din Georgia, Israel, Rusia și alte 3-4. Să știți că și obiectivul acestor mari națiuni din judo, din afara Rusiei, este tot o medalie, cum are obiectiv și România cu 3.500 de judokani legitimați. Să vă dați seama cât de complicat a ajuns să iei o medalie în marea asta de 25 de milioane de judokani legimitați în toată lumea", a observat Gușă la Realitatea TV.

Președintele Federației Române de Judo spune că actuala competiție este o rampă de lansare pentru viitor și își dorește mai mult să vadă atitudinea sportivilor. 

"EU mi-aș dori o medalie, dar dacă nu va fi nu voi fi supărat, pentru că aceasta e o rampă de lansare pentru Olimpiada din 2020. Ce mă interesează la judokanii mei, le-am spus la plecarea spre Budapesta, este atitudinea. Le-am spus ”nu mai căutați rezultate, că nu vă dă nimeni afară, investim în voi, mă interesează atitudinea”. Dacă i-ați vedea cu câtă determinare intră pe tatami și cât de blânzi devin când ies de pe tatami, v-ați da seama că au înțeles că acolo, la luptă, reprezintă un spirit și o națiune", a spus Gușă.

 

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Campionatele Mondiale de Judo