MENIU

Petrolul vrea să dea lovitura! Va fi amicalul anului în România

Petrolul Ploiești vrea să revină în prima divizie, deși va avea adversari foarte buni în acest sezon al Ligii a 2-a. Președintele ‘lupilor galbeni’, Marius Stan, a anunțat că pregătește un amical de lux cu Liverpool, cu ocazia centenarului Petrolului, în 2024.

Petrolul a reușit o victorie istorică împotriva lui Liverpool, în Cupa Campionilor Europeni, pe 12 octombrie 1966: 3-1 pe arena ‘Ilie Oană’. Liverpool era campioana en titre din Anglia.

Petrolul este singura echipă din România care a învins-o pe Liverpool într-un meci european.

„Contează enorm tradiția la un club. Deja spiritul se transmite doar când vezi pe pereți tabloul mare… 3-1 cu Liverpool. E singura echipa românească care a bătut-o pe Liverpool. Apropo, urmează să ticluim o invitație pentru aniversarea de 100 de ani, în 2024, către Liverpool. Sper să răspundă, îi invităm la un meci de centenar. În textul invitației o să spunem că nu prea avem pe cine să mai batem și ne-am gândit la ei. (râde) Glumesc!

Până la urmă, publicul învățat cu performanțele are alte pretenții. Pretențiile publicului te obligă pe tine, conducător, finanțator, să ridici ștacheta tot timpul, pentru a satisface pretențiile. Și atunci nu te mulțumești cu o echipă care promovează și apoi e mediocră în Liga 1„, a spus Marius Stan la DigiSport.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.