MENIU

Performanţă remarcabilă! Germania, la a 10-a victorie în combinata nordică în acest sezon

Campionul olimpic la combinata nordică Eric Frenzel a câștigat vineri proba de la Val di Fiemme (Italia), contând pentru Cupa Mondială, aducând Germaniei a 10-a victorie din 10 probe disputate în acest sezon.

 Nicio altă națiune nu a mai exercitat până acum o asemenea dominație în Cupa Mondială de combinată nordică de la crearea sa în 1983/84, anunţă Agepres.

Frenzel, care a semnat a 5-a sa victorie din acest sezon (și a 36-a din carieră), și-a consolidat poziția de lider în Cupa Mondială.

Înregistrat pe cei 10 km ai cursei pe schiuri în 29min19sec4/10, Frenzel a devansat vineri un alt german, campionul mondial Johannes Rydzek, autorul unei reveniri fantastice. Plecat din poziția a 25-a după o săritură ratată (prima probă a fost de sărituri cu schiurile), Rydzek a depășit tot plutonul ajungând să încheie cursa al doilea, la 24sec2/10 de câștigător.

Locul 3 i-a revenit veteranului norvegian Magnus Hovdal Moan, sosit la 1min7sec.

Ziua de sâmbătă va fi consacrată unei probe de ștafetă, iar selecționerul german Hermann Weinbuch a anunțat că-și va lăsa la odihnă cei mai buni sportivi în vederea următoarei competiții individuale de duminic