MENIU

Patronul din Liga 1 care cere cu insistență implementarea arbitrajului video: “Aduc eu VAR-ul! Ce e așa complicat?”

Sistemul de arbitraj video este din ce în ce mai cerut în campionatul României, asta și după greșelile nenumărate ale arbitrilor români din acest start de sezon!

FC Botoșani a pierdut aseară un nou meci în Liga 1, după eșecul de acasă contra nou-promovatei UTA Arad, încheiat 2-3. Imediat după finalul partidei, antrenorul moldovenilor, Marius Croitoru, a avut o reacție nervoasă la adresa manierei de arbitraj. Croitoru a acuzat brigada de arbitrii pentru greșeala de la golul egalizator marcat de arădeni, moment în care patru jucători de la UTA se aflau în poziție de offside.

De această dată a venit și rândul finanțatorului echipei din Botoșani, Valeriu Iftime, să iasă la atac. Iftime cere cu vehemență implementarea sistemului VAR în Liga 1 și consideră că această adaptare a arbitrajului video nu solicită prea multe resurse.

Faptul că un arbitru greșește împotriva ta nu scuză cu nimic modul în care ne comportăm la nivel de Federație. Trebuie să introducem VAR!

Atunci când pierzi un meci, există frustrare, dar când mai și greșește arbitrul împotriva ta, e și mai rău. Sistemul VAR nu ne-ar salva, dar e un element pentru a regla aceste probleme.

Aduc eu VAR-ul! Ce e așa complicat? O fac chinezii într-o noapte, e un program, îl instalezi și gata. Am vorbit cu Justin Ștefan și i-am zis că dacă aduce VAR, va fi președintele Federației!, a declarat Valeriu Iftime pentru Pro X.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Mai multe articole despre:
iftime VAR fc botosani liga 1 lpf justin stefan