MENIU

Ovidiu Ioaniţoaia: Ce-a făcut Răzvan Burleanu la viaţa lui, ca să stăm drepţi în faţa lui?

Ovidiu Ioaniţoaia

Jurnalistul Ovidiu Ioaniţoaia a comentat, în direct la "Jocuri de putere", atitudinea preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, care a mers la finala Cupei României de la Ploieşti însoţit de 5 bodyguarzi.

"Dacă umblă cu 5 bodyguarzi cu el, cum să vină într-un studio TV? Ce-a făcut la viaţa lui, ca să stăm drepţi în faţa lui?", a întrebat, retoric, Ioaniţoaia.

În continuare, directorul GSP a analizat activitatea lui Răzvan Burleanu la Casa Fotbalului, ajungând la concluzia că trecerea de la Mircea Sandu la Burleanu a fost, pentru fotbalul românesc, precum o săritură din lac în puţ.

"Mărturisesc că aproape nu mă mai indignez, ci mă amuz. Burleanu a câştigat alegerile pentru că Mircea Sandu n-a mai câştigat. Lumea mă acuză că sunt nostalgic după Mircea Sandu. Burleanu a promis marea cu sarea, dar n-a făcut nimic. Cu Burleanu, fotbalul românesc a căzut din lac în puţ. A reuşit să-i convingă pe cei din Adunarea Generală, iar yesmenii votează ce propune preşedintele pe care colegul Boanchiş l-a numit "Ciurliburli", iar eu "habarnist" , a spus Ioaniţoaia.

Jurnalistul a criticat paragraful introdus de Burleanu în statutul FRF, care stipulează că un candidat la şefia Federaţiei trebuie să aibă 2 ani din ultimii 5 în fenomen.

"A propus în Adunarea Generală să se modifice regulamentul, iar viitorul preşedinte să fie obligat să aibă 2 ani din ultimii 5 în interiorul fenomenului. Asta stârneşte râsul. Dacă exista clauza când a candidat Burleanu, el n-avea voie să candideze.

Burleanu, ca să-şi consilideze poziţia, a trecut prin Adunarea Generală această propunere aberantă. Limitează accesul lui Lupescu, care ar putea fi candidat la preşedinţia FRF. A înfiinţat 4 Centre de Excelenţă în mod fraudulos pentru că n-au certificare de identitate sportivă. Federaţia nu poate avea reprezentante în această competiţie. A venit Daum, care e cel mai bine plătit antrenor din istoria fotbalului românesc, dar n-are rezultate. Ce mentalitate are Daum? 4 jucători, la Under 21, au băut ceva în drum spre Spania, s-a făcut tam-tam. Au trecut 2 luni, dar acum constatăm că 2 din cei 4 jucători sunt în lotul lui Isăilă, la tineret. Care e schimbarea de mentalitate?", mai zis Ioaniţoaia.

Ziaristul sportiv a amintit de primele pe care "federalii" şi le-au acordat între ei înainte de participarea României la Euro 2016.

"Burleanu e de 3 ani şi ceva la FRF. N-a făcut altceva decât să-şi promoveze prietenii. A spus că fotbalul trebuie condus de oameni care n-au legătură cu fotbalul. Cum adică? Nimeni nu l-a adus pe Daum să facă pe duhovnicul.

Se înfiinţează pe bandă rulantă cluburi de fotbal feminin, de fotbal pe plajă. A luat tot AJF-iştii şi i-a făcut observatori federali şi-i plăteşte ca să-şi asigure votul. N-are decât să câştige Burleanu, pentru că putem scriem critic. Dar nu aşa... După ce te instalezi faci mult mai rău decât predecesorii. Ei au luat 600.000 de euro primă pentru calificarea la Euro 2016. Burleanu a luat 92.000 euro", a precizat Ovidiu Ioaniţoaia.

Mai multe articole despre:
FRF Razvan Burleanu